VIDEO// Bătaia de la Consiliul Superior al Magistraturii // Procurorii nu văd componență de infracțiune

Anticoruptie.md
14/12/2018
Anticoruptie.md

Procuratura Chișinău consideră că nu există motive pentru a intenta dosar penal în cazul bărbatului care, la 27 septembrie 2018, a agresat fizic o femeie în timp ce aceasta protesta în fața sediului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), precum și un activist ce a filmat scena.

Potrivit procurorilor, în acțiunile lui Alexandru Maniulenco, acuzat de Maria Olaru că a lovit-o cu pumnii și a aruncat în ea cu pietre, nu există componentă de infracțiune. Maniulenco și-a explicat acțiunile prin faptul că „(CSM) este o instituție de stat și nu se poate protesta”.

În înregistrările video se vede cum protestează pașnic femeia la poarta CSM. Un bărbat care coboară pe scări o atacă din spate și o târâie într-o parte. După asta, Maniulenco îl atacă și pe un bărbat care filmează. Îi smulge acestuia geanta, încercând să îi ia și camera. Altercația a fost urmărită de către angajații Serviciului Pază al Ministerul Afacerilor Interne, care nu au solicitat intervenția Poliției.

investigație realizată de jurnaliștii portalului anticoruptie.md arăta că aceste servicii sunt plătite din banii publici alocați pentru necesitățile Consiliului. Voloarea acestora a costituit doar în 2018 peste 400.000 de lei.

Alexandru Maniulenco este angajat al firmelor lui Ivan Lisneac, care își au sediul în clădirea vecină cu cea a Consiliului Superior al Magistraturii. Cele două clădiri cu patru nivele în care se află Consiliul au fost procurate de la Lisneac la finele anului 2013 cu 37 de milioane de lei.

Anticoruptie.md
14/12/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii