Video // Casa Mitropolitului Vladimir, filmată cu drona

Anticoruptie.md
17/02/2016
Captură: Curaj.tv

Activiştii de la Curaj.tv au filmat cu drona casa Înalt Prea Sfinţitului Mitropolit Vladimir, care s-ar afla la câţiva kilometri de Chişinău, în zona cunoscută drept Bostancea. Din imagini se vede că în curtea spaţioasă este amenajată o piscină, tot aici fiind amplasate trei construcţii. Anterior, "Ziarul de Gardă" a scos la iveală că tere­nul, dar şi cele trei imobile care se îna­lţă pe el, unul de 97 de metri pătraţi, altul de 95,5 şi al treilea de 46,3, sunt înre­gis­trate pe numele unei femei, cu care ÎPS a fost într-o vacanţă în Tur­cia, la mare, în anul 2012. 

Ulterior, în cadrul unei slujbe, Mitropolitul a dat de înţeles că bunurile nu-i aparţin, deşi vecinii cu care au stat de vorbă activiştii de la Curaj.tv şi reporterii de la "Ziarul de Gardă" îl contrazic. „Se vor­beşte şi aţi pri­vit şi aţi văzut multe foto­gra­fii des­pre vila Mitro­po­li­tu­lui. Eu am pro­cu­rat anul acesta şi, dacă putem numi aşa cum se numeşte prin presă, această căsuţă, vila aceasta, cu 76.000 de lei mol­do­ve­neşti. Şi nici­o­dată dumneavoastră nu aţi văzut-o, nici la tele­vi­ziune, nici­o­dată în ziar, pen­tru că, prac­tic, ea este invi­zi­bilă, pen­tru că este o căsuţă mică. Am de gând cu ade­văr s-o repar, s-o refac ca să aibă Mitro­po­li­tul o căsuţă. Ce vedeţi dumneavoastră nu îmi apa­rţine mie şi nu mi-a apa­rţi­nut nici­o­dată”, a spus Mitropolitul Vladimir referindu-se, cel mai pro­ba­bil, la casa de mili­oane, mai scria în 2014 "Ziarul de Gardă".

Potrivit publicaţiei, ÎPS Vla­di­mir mai deţine un apar­ta­ment de lux, o casă de vacanţă în pădure, are în arendă cel puţin un hec­tar de pădure şi este fon­da­tor la două SRL-uri. 

Anticoruptie.md
17/02/2016Follow us on Telegram

Comentarii