VIDEO // Cum s-au retras susținătorii PDM de la instituțiile statului

Julieta Savițchi
15/06/2019

Susținătorii PDM care au pichetat non-stop timp de o săptămână instituțiile statului au renunțat la proteste, imediat ce Guvernul Filip și-a anunțat demisia. Protestatarii au strâns în grabă corturile, fiind impuși de autoritățile municipale să facă ordine.

Primăria Chișinău a pus la dispoziția susținătorilor PDM autospeciale pentru evacuarea gunoiului, iar aceștia au încărcat deșeurile direct în caroseria camionului. „Acum sunt responsabil pentru curățenie. Trebuie să-și strângă gunoiul din urma lor, n-o să le facă curat Primăria”, ne-a declarat Ion Burdiumov, șeful Direcției locativ-comunale a Primăriei Chișinău.

Foștii protestatari au reacționat diferit la vestea că trebuie să plece. Unii s-au arătat bucuroși că nu vor mai sta în soare pe caniculă, alții și-au exprimat regretul că nu mai au posibilitatea să câștige un ban. Au fost și din cei dezamăgiți că scopul protestelor nu a fost atins.

Unii susținători ai PDM au manifestat agresivitate atunci când au fost luați la întrebări ce cred despre faptul că democrații s-au retras de la guvernare. „Noi am știut să cedăm, dar nu am pierdut. PDM este un partid puternic. Liderii noștri au să vă anunțe. Dacă va trebui, eu am să mai vin”, ne-a declarat unul dintre organizatorii acțiunilor de protest.

Julieta Savițchi
15/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii