VIDEO // Dodon și Erdogan, păziți de lunetiști ca niciodată

Julieta Savițchi
18/10/2018
Anticoruptie.md

Deși a fost blocată circulația, iar accesul oamenilor de rând în perimetrul instituției prezidențiale a fost restricționat, pentru siguranța securității lui Recep Tayip Erdogan, au fost mobilizați lunetiștii.

Doi dintre ei – un bărbat și o femeie – au fost surprinși pe acoperișul clădirii instituției prezidențiale. Cei doi au urmărit de la înălțime prin binocluri ceremonia de întâmpinare a lui Erdogan. În același timp, polițiști înarmați au înconjurat gardul Președinției în așa fel încât niciun muritor de rând să nu se poată apropia.

Autoritățile au luat măsuri sporite de securitate cum nu au mai fost până acum. De exemplu, chișinăuenii nu au avut voie să iasă pe balcon, în timp ce coloana președintelui turc se va deplasa pe străzile din Chișinău. Elevii nu au avut voie să se apropie de geamuri în timp ce trecea Erdogan cu mașina în apropiere de instituțiile lor. Multe benzinării și-au sistat activitatea. În jur de 30 de străzi din Chișinău au fost blocate pe durata vizitei președintelui Turciei.

Transportul public a fost suspendat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, iar oamenii au fost obligați să parcurgă pe jos distanțe lungi ca să ajungă la serviciu sau să-și ducă copiii la grădiniță ori școală. Mai mulți chișinăueni și-au lăsat mașinile acasă, după ce șefii de la poliție au anunțat despre blocarea mai multor artere ale Chișinăului.

A fost suspendată și activitatea instituțiilor de alimentație publică amplasate pe artera principală a Capitalei, iar locuitorii au fost avertizați de forțele de ordine să nu privească pe geam în timp ce pe drum va trece suita președintelui turc.

Julieta Savițchi
18/10/2018

Comentarii