VIDEO// Dosarul lui Țuțu: motivul pentru care a primit o nouă amânare

Julieta Savițchi
13/09/2018
foto: Pro TV

Deputatul PDM, Constantin Țuțu, s-a prezentat din nou pe banca acuzaților, dar a fost nevoit să facă cale întoarsă. Curtea de Apel Chișinău a amânat, joi, din nou examinarea dosarului privind omorul lui Alexei Veretco, în care deputatul Țuțu are statutul de inculpat.

Motivul amânării l-a constituit faptul că unul dintre inculpați, Oleg Pruteanu, alias Borman, nu a fost escortat în instanță. Prutean se află în arest preventiv, fiind învinuit într-un alt dosar, pentru trafic de droguri. Precizăm că deputatul Țuțu a fost implicat într-o altercație cu focuri de armă, în aprilie, 2012, lângă un restaurant din Codrii Orheiului. În timpul reglării de conturi a fost împușcat Alexei Veretco, în vârstă de 42 de ani.

Procesul a început la Judecătoria Orhei în 2013, iar în mai 2016 Constantin Țuțu a fost achitat. Instanța din Orhei l-a condamnat doar pe fostul polițist, Ion Corcodel, cel care a recunoscut că a tras în direcția lui Alexei Veretco pentru a se apăra. Corcodel a fost condamnat la opt ani de închisoare, însă executarea sentinței a fost amânată până la intrarea în vigoare.

Constantin Țuțu pledează nevinovat și susține că a nimerit în locul nepotrivit la timpul nepotrivit. Un alt argument invocat de alesul poporului în favoarea sa este că nu a lipsit la nicio ședință de judecată.

Julieta Savițchi
13/09/2018

Comentarii