VIDEO// Dosarul lui Țuțu: motivul pentru care a primit o nouă amânare

Julieta Savițchi
13/09/2018
foto: Pro TV

Deputatul PDM, Constantin Țuțu, s-a prezentat din nou pe banca acuzaților, dar a fost nevoit să facă cale întoarsă. Curtea de Apel Chișinău a amânat, joi, din nou examinarea dosarului privind omorul lui Alexei Veretco, în care deputatul Țuțu are statutul de inculpat.

Motivul amânării l-a constituit faptul că unul dintre inculpați, Oleg Pruteanu, alias Borman, nu a fost escortat în instanță. Prutean se află în arest preventiv, fiind învinuit într-un alt dosar, pentru trafic de droguri. Precizăm că deputatul Țuțu a fost implicat într-o altercație cu focuri de armă, în aprilie, 2012, lângă un restaurant din Codrii Orheiului. În timpul reglării de conturi a fost împușcat Alexei Veretco, în vârstă de 42 de ani.

Procesul a început la Judecătoria Orhei în 2013, iar în mai 2016 Constantin Țuțu a fost achitat. Instanța din Orhei l-a condamnat doar pe fostul polițist, Ion Corcodel, cel care a recunoscut că a tras în direcția lui Alexei Veretco pentru a se apăra. Corcodel a fost condamnat la opt ani de închisoare, însă executarea sentinței a fost amânată până la intrarea în vigoare.

Constantin Țuțu pledează nevinovat și susține că a nimerit în locul nepotrivit la timpul nepotrivit. Un alt argument invocat de alesul poporului în favoarea sa este că nu a lipsit la nicio ședință de judecată.

Julieta Savițchi
13/09/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii