VIDEO/ FOTO // Mașina președintelui Igor Dodon s-a răsturnat. Șeful statului și familia sa au avut nevoie de îngrijiri medicale

Crina Dumitriu
09/09/2018
Facebook

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost implicat duminică, 9 septembrie, într-un accident rutier. Mașina în care se deplasa șeful statului și familia sa s-a răsturnat în urma ciocnirii cu un autocamion, în timp ce se deplasa în coloană oficială pe traseul Strășeni-Călărași. Șeful statului, mama sa și unul dintre feciorii săi au avut nevoie de îngrijiri medicale. În mașină se mai afla soția șefului statului.

Serviciului Protecție și Pază de Stat  a comunicat presei că starea lui Igor Dodon este satisfăcătoare, el alegându-se cu câteva zgârieturi și vânătăi.  

Poliția a anunțat că automobilele din cortegiul oficial, care se deplasau regulamentar, au fost tamponate de un autocamion ce a încălcat regulamentul circulației rutiere. „Două mașini din coloana oficială a președintelui țării au fost implicate într-un accident rutier. Persoanelor aflate în automobilele implicate în accident le-a fost acordat ajutor medical. Poliția cercetează circumstanțele producerii accidentului”, scrie IGP pe pagina oficială de pe Facebook. 

Potrivit unor surse, doar mama președintelui a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportată la Spitalul de Urgență. Femeia ar fi suferit fracturi și se află în îngrijirea medicilor. 

Deputatul socialist Vlad Bătrâncea, care a postat pe rețelele de socializare înregistrări video cu momentul impactului, a scris pe pagina sa de Facebook că ar fi vorba de o tentativă de omor, dar nu de un simplu accident. Din imagini se vede cum furgoneta a intrat pe contrasens și a lovit în plin cortegiul președintelui.

Experți în domeniu spun că dacă cortegiul oficial se deplasa regulamentar, mașina în care se afla șeful statului trebuia să fie protejată de mașini ale Serviciului de protecție și pază de stat (SPPS) și ale Inspectoratului Național de Poliție (INP). „Conform procedurii, coloana oficială este compusă din mai multe automobile ale SPPS și ale batalionului special al INP. Prima e mașină INP cu girofarul la o distanță de 200 de metri de la coloană. A doua tot a INP, a treia a SPPS, a patra e mașina persoanei protejate și la urmă încă una a SPPS”, scrie expertul Rosian Vasiloi pe pagina sa de Facebook. Înregistrările video de la mașinile din capul coloanei ar trebui să facă lumină în acest caz, precizează expertul.

Foto: Facebook.com/Cristina Olișevschi

Crina Dumitriu
09/09/2018

Comentarii