VIDEO// Incendiu puternic la secția de terapie intesivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: bilanțul se ridică la nouă morți

Mădălin Necșuțu
01/10/2021

Nouă pacienți au murit în România după declanșarea unui puternic incediu la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. În spital se aflau 113 pacienți, dintre care 10 internați la Terapie Intensivă.

Forțele de intervenție au sosit la fața locului în șapte minute. Au fost aduși peste 125 de pompieri care au interrvenit cu 50 de mașini de la ISU Dobrogea și din Galați, Călărași, Ialomița. Guvernul României a transmis că este activată o celula de criză la Ministerul de Interne, iar Raed Arafat merge la fața locului.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat că „este un incident nefericit, cauza va fi stabilită de specialiști”. „Ministerul Sănătății avea pe partea medicală două măsuri ce trebuia realizate și au fost realizate în luna august: achiziția de aparate medicale ce nu existau în secția ATI la momentul controlului. În privința securității la incendiu, cei de la ISU sunt în măsură să vă dea toată situația, am discutat cu dl Arafat și vom pune la dispoziția presei datele”, a declarat ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila, citat de G4Media.ro

Pe de altă parte, managerul spitatului, Stela Halichidis spune că în urma controlului din februarie toate neregulile și defecțiunile ar fi fost remediate. „Nu exista nimic în priză în afara de instalațiile medicale”, a declarat ea.

Instalațiile de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor de la spitalul de Boli Infecțioase din Constanța nu funcționau la finalul anului trecut, potrivit unui raport al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Managerul spitalului a fost contrazisă de colonelul Mihail-Cristian Amarandei, șeful ISU Dobrogea, care a spus că în luna februarie a existat un control la toate spitalele din Constanța și că s-au constatat probleme și la Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. „Toate victimele erau în paturile respective. Au murit doar pacienți, nu și cadre medicale”, a spus Amarandei.

Mădălin Necșuțu
01/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii