VIDEO INTERVIU TVR// Maia Sandu: „România a împărțit cu noi vaccinul în situația în care avea nevoie și ea de acest vaccin este un dar foarte prețios”

Madalin Necsutu
07/05/2021

Președintele Maia Sandu a răspuns afirmativ, în cadrul unei interviu pentru postul public de televiziune - TVR - din România, după ce a fost întrebată dacă după această campanie de donație de vaccinuri și echipamente medicale în timpul pandemiei România poate fi considerată primul stat la care se poate apela în situații de criză de la Chișinău, scrie portalul G4Media.ro

„Da, bineînțeles și acestă criză a demonstrat acest lucru și am avut și în trecut astfel de experiențe. Noi apreciem foarte mult ajutoarele pe care le-am primit pentru ca să reconstruim grădinițe și școli în Republica Moldova. Apreciem și investiția pe care o face România în studenții basarabeni. Apreciem toate aceste ajutoare. Dar, vaccinul pe care l-am primit cu tot cu materialele de protecție în această perioadă de criză, atunci când era imposibil în altă parte să găsim vaccin. Faptul că România a împărțit cu noi vaccinul în situația în care avea nevoie și ea de acest vaccin este un dar foarte, foarte prețios și cetățenii Republicii Moldova înțeleg cât de prețios este acest dar și apreciază acest lucru. Avem această donație, avem și disponibilitatea guvernului României să ne vândă vaccin dincolo de cele 300.000 de doze. Așadar, chiar sunt niște daruri prețioase”, a declarat Maia Sandu la postul public de televiziune din România.

Ea a mai spus că nu numai că autoritățile de la București nu numai că și-au ținut promisiunea de a livra dozele promise Chișinăul, dar a venit și cu mai multe doze de vaccin. În ceea ce privește alegeri parlamentare anticipate ce vor fi organizate pe 11 iulie, Maia Sandu a declarat la TVR că spera ca mandatul de încredere oferit de cetățenii Republicii Moldova pentru ca ea să devină președinte, îl vor oferi policiticienilor onești care urmează să ajungă în Parlament pentru „ca să putem să facem toate reformele necesare”.

 

Madalin Necsutu
07/05/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii