VIDEO// Maia Sandu pentru Euronews: „Este sfârșitul domniei hoților din Moldova”. Angajamentele luate de șefa statului

Anticoruptie.md
15/07/2021

Președintele Maia Sandu a declarat pentru Euronews că va demara reforma justiție, după ce PAS a obținut o victorie categorică în alegerile parlamentare de duminică și va forma singur majoritarea parlamentară, care va da ulterior și un Guvern care să sprijine astfel de acțiuni.

„Este o mare oportunitate și o mare responsabilitate, dar acum avem toate instrumentele pentru a implementa reformele necesare. Vom elimina judecătorii și procurorilor corupți din sistem și vom curăța celelalte instituții pentru a le face independente de influențele diferitelor grupuri corupte, care fură bani publici de foarte mult timp”, a spus Maia Sandu într-un interviu pentru Euronews.

Șefa statului a mai declarat că speră că rezultatul de duminică va marca „sfârșitul domniei hoților din Moldova”. Ea a mai afirmat că în următoarea legislatură va exista o majoritate care va vota o lege privind evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor, prin care să fie curățat sistemul de persoane corupte, și a vorbit și despre modificarea legislației privind confiscarea averilor obținute ilicit și privind recuperarea banii furați de la stat.

Totodată, Maia Sandu a promis și îmbunătățirea mediului de afaceri și eliminarea controlului abuziv din partea unor instituții de stat asupra oamenilor de afaceri.

Șefa statului a mai făcut referire și la Comitetul Consultativ Independent Anticorupție ce urmează a fi înființat și care va avea misiunea de a dezvălui informații despre cazurile de spălări de bani, evaziune fiscală, sau diferite scheme de corupție care îi sărăcesc pe locuitorii Republicii Moldova și îi determină să plece la muncă peste hotare.

Anticoruptie.md
15/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii