VIDEO// „Miracol” la Curtea de Apel Chișinău: Un bărbat a fost eliberat de aceeași instanță care îl trimisese la pușcărie în urmă cu jumătate de an

Julieta Savițchi
04/10/2018

Sergiu Prutean, un șofer din Ștefan Vodă, condamnat la doi ani cu executare pentru că a condus în stare de ebrietate, a fost eliberat miercuri, 3 octombrie, de executarea pedepsei de către Curtea de Apel Chișinău (CAC). Sentința vine la jumătate de an după ce un alt complet de judecată a decis că acesta trebuie să stea în pușcărie. Bărbatului îi mai rămăseseră patru luni până la ispășirea pedepsei. Anterior, soția și copiii săi au protestat în repetate rânduri la diferite instituții ale statului.

CAC a repus în termen și a admis recursul semnat de Sergiu Prutean, suspendând executarea pedepsei. Bărbatul a fost eliberat din sala de judecată, fiind îmbrățișat de soția însărcinată și cei patru copii ai lor. La 16 aprilie, curent, un alt complet de judecată de la CAC a respins ca tardivă contestația depusă de avocata lui Prutean.

Judecătoria Căușeni l-a condamnat pe Prutean pentru că a fost prins de patru ori beat la volan și că a opus rezistență poliției. De cealaltă parte, acesta infirmă acuzația oamenilor legii și susține că a fost prins de către agentul de circulație, după ce a băut o bere lângă magazinul din apropiere de casă și că omul legii i-ar fi cerut 2.000 de euro pentru ca să-l lase în pace.

Prutean a stat 8 luni în arest preventiv, iar când a fost eliberat a plecat să muncească în Rusia, dar a fost extrădat la solicitarea forțelor de ordine din Republica Moldova. Bărbatul a fost încătușat din nou, la începutul lunii aprilie 2018, cu două zile înainte de Paști.

Soția lui Prutean, Natalia, a angajat o avocată ca să-i apere soțul, însă aceasta a depus apelul aproape peste un an. „Soțul meu nu a știut de condamnare, pentru că se afla la muncă în Rusia. Eu i-am plătit bani ca să-i reprezinte interesele, dar nu și-a onorat obligațiunile. Am depus pe numele ei o plângere la Comisia de etică și disciplină a Uniunii Avocaților”, ne-a declarat Natalia Prutean. Ea a protestat împreună cu cei patru copii minori în fața Procuraturii Generale și a Președinției pentru a-și salva soțul de închisoare.

 

Julieta Savițchi
04/10/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii