VIDEO // Patru suspecți, în cazul avionului reținut la Edineț. Aeronava folosea număr de înmatriculare moldovenesc

Ilie Gulca
14/09/2021

Patru persoane au fost reținute de angajații Poliției de Frontieră a Republicii Moldova și ai Serviciului de Grăniceri al Ucrainei în cazul avionul de model AN-2, care ar fi fost folosit la transportarea țigărilor de contrabandă din Ucraina în România.

„În această seară, la 10 kilometri de așezarea Sokyryany, polițiștii de frontieră au descoperit un avion de model AN-2 ucrainean, cu un număr de bord vopsit, un număr de înmatriculare moldovenesc și trei persoane – cetățeni ai Ucrainei și Belarusului, care alimentau aeronava”, se menționează într-un comunicat al Serviciului de Grăniceri al Ucrainei.

La rândul său, Polițiștii de Frontieră au anunțat marți dimineață că au reținut un avion de model AN-2 în proximitatea localității Hlinaia Mică, raionul Edineț. Polițiștii au prins echipajul în momentul în care alimentau aeronava.

„Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a informat că patrula Sectorului Cuhnești antrenată pe direcția Chetriș–Tabăra a observat un aparat de zbor de dimensiuni mici la înălțimea de aproximativ 100 de metri, care a traversat hotarul țării din Republica Moldova în România. Ulterior, la ora 02:57, patrula Sectorului Valea Rusului a informat că pe direcția Drujineni–Zaboloteni a fost observat un aparat de zbor de mici dimensiuni, care a traversat hotarul din România în Republica Moldova”, a scris Poliția de Frontieră pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, oamenii legii au comunicat că au reținut un alt complice al echipajului într-un hotel din Edineț, cetățean al Ucrainei.

Din informațiile preliminare, avionul respectiv era utilizat pentru transportarea țigărilor de contrabandă. Acesta a decolat de pe teritoriul Ucrainei și avea ca destinație finală țara vecină România.

Ilie Gulca
14/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii