VIDEO // Persoane în stare de ebrietate, printre susținătorii PDM care pichetează instituțiile statului

Julieta Savițchi
10/06/2019

Susținătorii Partidului Democrat continuă a treia zi să picheteze instituțiile statului: Guvernul, Procuratura Generală, Ministerul Afacerilor Interne, Curtea Constituțională și Postul Public de Televiziune Moldova 1. Un grup de vreo 20 de persoane se află în preajma sediului Partidului Democrat.

Manifestanții sunt zgârciți la vorbă și devin agresivi atunci când sunt filmați. Unii dintre ei răspund injuros și amenință că vor fi luate măsuri dacă vor fi filmați în continuare. Alții folosesc un limbaj propriu pușcăriașilor. Printre cei care pichetează instituțiile statului au fost observate mai multe persoane în stare de ebrietate.

Poliția nu este prezentă lângă protestatari, în schimb Guvernul este înconjurat de zeci de polițiști. Oamenii legii nu permit accesul în preajma Executivului altor persoane decât celor care au venit să picheteze. De asemenea, poliția păzește sediul Partidului Democrat și interzice accesul altor persoane pe drumul public care desparte sediul formațiunii de cel al Procuraturii Generale.

Mai multe persoane ne-au comunicat că au fost racolate să picheteze instituțiile statului de către activiști ai PDM și ai Partidului Șor. Protestatarii ne-au mai comunicat că PDM plătește câte 250 de lei pentru o zi de pichetare, iar Partidul Șor – 500 de lei. De asemenea, organizatorii le asigură hrană și apă gratuit.

Julieta Savițchi
10/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii