VIDEO // Protest la Chișinău al susținătorilor Partidului Democrat

Cornelia Cozonac
07/06/2019
Foto: CIJM

Sute de oameni, unii fiind aduși cu microbuzele,  s-au adunat în fața Parlamentului la Chișinău, pentru a protesta în legătură cu faptul că partidele parlamentare din Blocul ACUM și PSRM urmează să decidă dacă creează o majoritate parlamentară sau se merge la alegeri anticipate. La fata locului, au fost aduși oameni cu autocare, iar principala lozincă scandată este „Vrem stabilitate, nu anticipate”. Protestatarii sunt în majoritate bărbați, cei mai mulți fiind tineri îmbrăcați în stil sport.

  

Surse anonime au declarat presei că o parte din efectivul de partid este convocat la Chişinău şi pentru mâine dimineaţă.

Toate pancardele pe care le purtau protestatarii aveau aceleași mărimi și erau făcute din acelaș tip de material. 

Activistul civic Ștefan Gligor a declarat, citat de Radio Europa Liberă, că angajații mai multor instituții de stat au fost obligați să se adune în grupuri și să meargă în fata sediului PAS ca să protesteze împotritva votului comun PSRM-ACUM. Activistul mai spune că o indicație similară a fost dată și pentru ziua de mâine, 8 iunie, iar grupurile trebuie să se adune pentru miting, la ora 10.00. Ștefan Gligor consideră că PDM încearcă să simuleze o pretinsă nemulțumire a oamenilor față de atingerea unui compromis între PSRM și ACUM.

Reacția Președintelui Igor Dodon la protestul susținătorilor PD  

Igor Dodon a reacționat la protestele PD din centrul Capitalei. Întrebat ce crede despre faptul că susținătorii PD cer alianță cu PSRM, președintele a spus: „Lasă-i să ceară. Alianța cu PD nu va fi”.

Mai mulți analiști spun că liderul socialiștilor ar face jocul Partidului Democrat. 

Cornelia Cozonac
07/06/2019

Comentarii