VIDEO// Război verbal între liderii opoziției: „Pe mine să mă umilească patru gorile?”

Viorica Mija
09/05/2024
Captură video

Alexei Lungu, liderul partidului Șansă, s-a supărat pe reprezentanții PSRM și pe unii dintre partenerii săi din blocul politic Victorie, după ce a fost împiedicat să se apropie de grupul de organizatori. În imaginile video postate de fotoreportera Agenției de presă Infoprim, Elena Covalenco, a fost surpins schimbul de replici dintre aceștia. Lungu s-a declarat umilit de cele „patru gorile”, care l-au luat la întrebări și nu l-au lăsat să treacă. Blocul, care a fost constituit de Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare pentru escrocherii în proporții deosebit de mari, s-a alăturat marșului organizat de PSRM, care în acest an a fost redenumit din Marșul Victoriei în Marșul Memoriei.

Alexei Lungu a întrebat cine sunt persoanele care i-au îngrădit accesul.

„Cine sunt „zăcii” aceștia tatuați? Acești cetățeni mă amenință. Pe mine să mă umilească patru gorile?”, a spus acesta în timp ce încerca să ajungă la partenerii săi politici.


„Alexei, vrei să fii „zvezda” (star - n.r.) la toate televiziunile?”, l-a întrebat deputatul socialist Grigore Novac.

Socialistul Vlad Batrîncea, dar și colegi ai lui Lungu, au încercat să-l oprească, dar nu le-a reușit. Lungu nu a mai vrut să-i asculte și s-a îndreptat în cu totul altă direcție.

Comuniștii și socialiștii au organizat Marșul Memoriei, la care s-au alăturat și formațiunile afiliate lui Ilan Șor. Coloana a pornit de la monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt și s-a deplasat spre Complexul Memorial Eternitate. Tradițional, participanții au purtat portrete ale veteranilor, flori, drapele și au interpretat cântecul „Ziua Victoriei”.

Unii participanți, între care și liderul PSRM, Igor Dodon, au purtat panglica Sf. Gheorghe, interzisă prin lege în Republica Moldova.

Conform Codului Contravențional, confecționarea, vânzarea, răspândirea, deținerea în vederea răspândirii și utilizarea în public a atributelor și simbolurilor general cunoscute ca fiind utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război sau crime împotriva umanității se sancționează cu amendă de la 4 500 la 9 000 lei în cazul persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore, cu amendă de la 9 000 la 18 000 lei aplicată persoanei cu funcție de răspundere, cu amendă de la 18 000-30 000 lei aplicată persoanei juridice.

Viorica Mija
09/05/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii