VIDEO // SBU a reținut în Odesa un diversionist instruit de ofițerii de informații ruși din Transnistria

Ilie Gulca
12/01/2022
Foto: ssu.gov.ua

Serviciul de Securitate al Ucrainei, SBU, a reținut pe 10 ianuarie un diversionist instruit de ofițerii de informații ruși din regiunea separatistă transnistreană a Republicii Moldova, care planifica o serie de atacuri teroriste în regiunea Odesa.

Potrivit Serviciului de securitate al Ucrainei, persoana reținută avea drept sarcină să destabilizeze situația social-politică în regiunea Odesa prin atacuri subversive și teroriste.

Ofițerii SBU au stabilit că bărbatul este în spatele incendierii unui vehicul militar ucrainean în Odesa în decembrie 2021 și al unui act de vandalism împotriva unui monument ridicat în memoria cetățenilor ucraineni omorâți în războiul cu Rusia.

Conform informațiilor operative obținute de serviciul de securitate ucrainean, persoana reținută urmărea formarea unor birouri de voluntari, deschiderea unor organizații patriotice și asigurarea acestora cu echipament militar.

Această acțiune urmărește, potrivit sursei citate, crearea unei mișcări prorusești subversive anti-ucrainene în regiunea Odesa.

Agentul rus a fost reținut în momentul în care îl plătea pe complicele său pentru incendierea vehiculului militar ucrainean și când îl instruia cum să incendieze alt echipament militar.

Ilie Gulca
12/01/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii