Video/Foto // De Ziua Independenței Republicii Moldova, poliția a evacuat cu forța protestatarii din perimetrul monumentului lui Ștefan cel Mare, pentru a „curăți” drumul oficialilor ca să depună flori

Anticoruptie.md
27/08/2018
Foto: unimedia.info

Dimineața zilei de 27 august 2018, Ziua Independenței Republicii Moldova, a fost umbrită de altercații între poliție și protestatarii pașnici care au petrecut noaptea în perimetrul monumentului lui Ștefan cel Mare, în semn de protest față de acțiunile guvernării, care a încercat să zădărnicească protestul antiguvenamental al cetățenilor din 26 august, organizat de Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM. În jurul orei 6.30, poliția evacuat cu forța zeci de persoane, pentru a elibera perimetrul din jurul monumentului lui Ștefan cel Mare, unde guvernanții urmau să depună flori. Printre protestatarii ridicați cu forța de polițiști se aflau liderii PAS și Platformei DA, Maia Sandu și Andrei Năstase.  

Urmăriți imagini video din momentul evacuării forțate. Sursa: Ștefan Grigorița

Circa 200 de persoane și-au petrecut noaptea dintre 26 și 27 august în preajma monumentului lui Ștefan Cel Mare și Sfânt, după protestul organizat duminică de Mișcarea de Resistență ACUM. Potrivit polițiștilor, ordinul de evacuare a protestatarilor ar fi fost semnat de către primarul interimar, Ruslan Codreanu.

Sursa video: Radio Europa Liberă

„Așa sună democrația! Un regim ilegal se ascunde după Fulger și Tituski de ziua independenței pentru care nu au muncit nicio zi. Guvernanții încearcă sa privatizeze piața și pe 27 August după felul în care au înghițit băncile și aeroportul. Rușine”, astfel a comentat situația pe pagina sa de Facebook Igor Munteanu, directorul executiv al Institutului IDIS Viitorul. 

Foto: Igor Munteanu

 

Foto: Igor Munteanu

 

Foto: Igor Munteanu

 

Și Veaceslav Negruța, ex-ministru al Finanțelor, în prezent expert la Transparency International Moldova, s-a arătat indignat, pe pagina sa de Facebook, de acțiunile poliției: „De-ale (in)dependenței: 
puterea a folosit poliția (plătită din impozite) să dea într-o parte oamenii (care plătesc impozite) ca autoritățile (plătite din impozite) să poată depune coroane și flori (achitate tot din impozite) la monumentul lui Ștefan (care nu e al autorităților). Pe off-shore cu burjuica (ilegal băgat) ieri nu l-au evacuat din piață pentru că avea misiune coordonată, iată lumea azi îi încurcă. Rușine!”

Anticoruptie.md
27/08/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii