VIDEO/FOTO // Protest de amploare la Chișinău, organizat de Comitetul de Rezistență Națională: „Oprim dictatorul!”

Anticoruptie.md
01/07/2018
CIJM

Un nou protest de amploare se desfășoară duminică, 1 iulie, la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale. Protestul este organizat de Comitetul de Rezistență Națională, constituit săptămâna aceasta urmare a deciziilor instanțelor naționale, dar și a Comisiei Electorale Centrale, de a nu valida alegerile locale din 3 iunie și mandatul primarului ales Andrei Năstase. Sunt înaintate trei revendicări către guvernare: validarea alegerilor la Chișinău, anularea sistemului mixt de vot, demisia și urmărirea penală a președintelui Curții Supreme de Justiție și a celorlalți judecători responsabili de deciziile abuzive de anulare a alegerilor și anume: Luiza Gafton, Victor Burduh, Vlad Clima, Ecaterina Palanciuc, Ala Malîi, Valentin Lastavețchi, Rodica Berdilo.  

Protestul poate fi urmărit live pe www.privesc.eu.

Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat: „Mă bucur să vă revăd astăzi aici. Lucrurile s-au agravat. În pofida protstelor și împotriva mesajelor din Occident. Regimul ne-a declarat război. Dictatorii sunt capabili de orice. Mafia lui Plahotniuc a pus stăpânire pe toate instituțiilor statului. Pentru prima dată de la independență alegerile au fost anulate. Toate instituțiile au îndeplinit ordinele abuzive ale lui Plahotniuc. Asta înseamnă începutul dictaturii”.

Multiplul campion la box, Octavian Țîcu, vădit emoționat, a declarat în fața mulțimii: „Nu am avut asemenea emoții la intonarea imnului de stat de când am ridicat drapelele pe marile arene sportive. N-am vorbit niciodată în fața unui auditoriu atât de mare. Știți a ce miroase în PMAN? A libertate! Aici, oamenii au venit să arate că susțin democrația. Noi suntem democrația! Noi vrem libertate. Ceea ce s-a întâmplat pe 3 iunie a fost un lucru de neconceput pentru actuala guvernare. Nu mai există cale de întoarcere. Vrem ca votul nostru să fie validat. Vrem ca Guvernul să se autosesizeze”.   

Anticoruptie.md
01/07/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii