Vindeau arme pe internet. Cumpărătorii erau persoane cu un trecut dubios

Ilie Gulca
27/10/2021

Mai multe persoane cu vârste între 20 și 28 de ani vindeau online arme neletale deținute ilegal, la prețul între 2.000 și 4.000 de lei. Suspecții riscă amendă de până la 4.500 de lei, confiscarea armelor sau, după caz, nimicirea acestora.

De asemenea, se menționează într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției, oamenii legii au stabilit că armele erau introduse pe teritoriul Republicii Moldova fără acte de vămuire, ulterior fiind plasate pe internet pentru a fi vândute.

Mai mult, potențialii cumpărători sunt persoane cu un trecut dubios sau doritori de a se evidenția pe rețelele de socializare cu scopul de a se promova în spațiul online.

Armele ridicate au fost remise pentru efectuarea expertizei balistice la Centrul Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare a IGP în vederea stabilirii parametrilor caracteristici a fiecărei arme.

Poliția precizează că legea interzice folosirea şi aplicarea în locuri publice a armelor cu aer comprimat sau cu gaze sub presiune (pneumatice).

Ilie Gulca
27/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii