Viorel Morari, restabilit la șefia Procuraturii Anticorupție

Anticoruptie.md
17/09/2019

Viorel Morari a fost restabilit în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. Un ordin în acest sens a fost semnat, marți, de procurorul general interimar, Dumitru Robu.

„Restabilirea în funcție a avut loc ca urmare a tranzacției de împăcare amiabilă, în rezultatul acțiunii în contencios administrativ. Prin urmare, de astăzi interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, exercitat de domnul Eduard Varzar, încetează de drept”, se arată într-un comunicat emis de Procuratura Generală.

La sfârșitul lunii aprilie curent, Viorel Morari a depus cerere de demisie din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, cu doi ani înainte de expirarea mandatului. Presa de la Chișinău a scris că în anumite scrisori anonime, primite de redacțiile unor medii de informare, șefului Procuraturii Anticorupție i se incrimina implicarea într-o schemă de corupție și santaj asupra unor oameni de afaceri. Procuratura Anticorupție a calificat, într-un comunicat difuzat presei, conținutul acestor mesaje drept „de o manieră rău intenționată cu scopul  de a denigra imaginea instituției”. Viorel Morari a sesizat procurorul general pentru a dispune verificări la nivelul Inspecției procurorilor în vederea elucidării pretinselor fapte imputate. 

La o săptămână după ce a demisionat, Morari a fost angajat în calitate de procuror de rând în Secția unificarea practicii în domeniul învinuirii în instanțele de judecată. 

Viorel Morari a fost numit în funcția de șef al Procuraturii Anticorupție pentru un mandat de 5 ani, printr-un ordin semnat de procurorul general, Eduard Harunjen, la 26 aprilie 2016. Morari a fost propus în această funcție, la 22 aprilie 2016, de către Consiliul Superior al Procurorilor, după ce acesta a acumulat cel  mai înalt punctaj, de 9,37, la concursul pentru funcția respectivă.

Până a ajunge la șefia Procuraturii Anticorupție, în aprilie 2016, Viorel Morari a deținut mai bine de cinci ani funcția de șef al Secției conducere a urmăririi penale în organele centrale ale Ministerului de Interne și Serviciului Vamal.  După reforma Procuraturii din  2016, această secție nu se mai găsește în structura Procuraturii Generale.

Anticoruptie.md
17/09/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii