Vladimir Plahotniuc și-a depus mandatul de președinte al Partidului Democrat

Anticoruptie.md
24/06/2019

Vladimir Plahotniuc a anunțat pe pagina sa de Facebook că demisionează din funcția de președinte al Partidului Democrat din Moldova. El a subliniat că nu-și depune însă și mandatul de parlamentar, ales în circumscripția nr 17, Nisporeni.

Vladimir Plahotniuc a revenit în funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Democrat în decembrie 2015, când a anunțat că va participa în mod direct la crearea majorității parlamentare, iar PD l-a propus pe omul de afacri la funcția de premier. Într-un comunicat de presă, Președinția a lăsat să se înțeleagă că asupra șefului statului s-ar exercita presiune pentru ca Nicolae Timofti să-l desemneze prim-ministru pe candidatul PD la șefia Executivului. 

Un an mai târziu, Plahotniuc a devenit președinte al Partidului Democrat. Candidatura lui a fost aleasă cu unanimitate de coturi în cadrul Congresului VIII al formațiunii, care s-a desfășurat la Chișinău. „Cu cât suntem atacați mai mult, cu atât ne întărim mai tare. Oamenii au devenit mai pragmatici, ei își doresc politicieni de acțiune, nu politicieni demagogi. (...) Proiectul meu politic are două componente: dezvoltarea PDM și modernizarea clasei politice din Moldova, și viziunea mea personală de dezvoltare a Republicii Moldova”, a spus Plahotniuc în cadrul evenimentului.

În timpul discursului, el a declarat că partidul se va concentra pe alegerile parlamentare ce urmează să aibă loc în anul 2018. „Suntem datori să ne schimbăm, în mod radical, și să ne adaptăm la noile realități. Doar așa vom reuși să câștigăm alegerile. A devenit timpul să ne schimbăm modalitatea de a face politică. Cel mai bun loc pe care trebuie să-l ocupe PD nu este pe scena politică, nu în lumina reflectoarelor, dar între oameni. Să nu mai privim de sus, căci asta e marea greșeală”, a spus Plahotniuc. El a mai promis că toți cei care se fac vinovați de fraude, vor fi pedepsiți: „A venit vremea tuturor celor care fură să stea la pușcărie, indiferent de relațiile sau blatul pe care-l are”. 

Vlad Plahotniuc a preluat șefia Partidului Democrat de la Marian Lupu, care a condus formațiunea mai bine de șapte ani, începând cu 2009. Lupu și-a depus mandatul pe 10 decembrie, decizia fiind anunțată în cadrul Consiliului Politic al formațiunii. În timpul intervenției sale din timpul Congresului, democratul a dat de înțeles că nu se retrage din partid sau din viața politică. „A fost o onoare pentru mine să fiu președintele vostru timp de șapte ani și jumătate. Va fi în continuare o mare onoare să lucrăm împreună, într-o echipă unită”, a declarat el.

Anticoruptie.md
24/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii