„Vom susține orice proiect bun”. Partidul Șor își propune să lupte împotriva corupției în noul legislativ

Irina Odobescu
15/07/2021
Foto: Partidul ȘOR via Facebook

Deputații partidului oligarhului fugar Ilan Șor își propun în noul legislativ să elaboreze proiecte de lege privind „compaterea corupției”. Partidul Șor a acumulat 5,74% din sufragii și va avea șase parlamentari.  

„Printre primele proiecte de lege care vor fi elaborate de fracțiunea Partidului Șor se numără cel privind tragerea la răspundere penală a deputaților, miniștrilor și a tuturor funcționarilor care fac promisiuni în campania electorală, pe care nu le îndeplinesc”, a afirmat Marina Tauber într-o emisiune televizată. 

Marina Tauber a dat asigurări că deputații din fracțiunea Șor vor „susține orice proiect bun, de pe urma căruia cetățenii vor avea de câștigat”. 

Pentru campania electorală din 2021, Partidul Șor a raportat cheltuieli de peste 5,3 milioane de lei. Cei mai mulți bani, 4,6 milioane de lei, au mers în publicitate la TV. 

Partidul Şor este singurul din lista concurenților electorali care a participat la scrutin cu liderul său, Ilan Șor, dat în urmărire internațională.

Ilan Șor este unul din principalii învinuiţi în frauda bancară. Partidul Șor este lider şi la capitolul candidaților cu dosare penale. Mai mult, trei deputați – Ilan Șor, Pentru Jardan și Denis Ulanov – au fost lipsiți de imunitate parlamentară. 

Pe parcursul ultimilor ani, formaţiunea a recurs la discurs de ură şi manifestări agresive faţă de oponenţii politici şi jurnalişti.  

Irina Odobescu
15/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii