A luat bani de la oameni şi le-a fabricat dosare ca să nu-i restituie

Cetăţeni înşelaţi
30/07/2022

Colonelul de poliţie Igor Hlopeţchi a luat sume mari de bani de la mai multe persoane şi a refuzat să le restituie. Şi pentru că oamenii au insistat să li se restituie banii, Hlopeţchii, profitând de situaţia de serviciu, le-a fabricat dosare. Iar pe o femeie, care îi datora 32 de mii de euro, a comandat să fie omorâtă. Femeia a luptat 7 ani ca Hlopeţchi să fie tras la răspundere, dar dosarul a fost muşamalizat de procurori. Mai mult, oamenii care s-au plâns că au fost traşi pe sfoară de Hlopeţchi au fost impuşi să-i achite prejudicii pentru defăimare.

Deşi era dator, acelaşi Hlopeţchi a invocat datorii de zeci de mii de euro de la persoanele cărora le datora bani. Într-un caz, în baza denunţului lui Igor Hlopeţchi, a fost pornit dosar penal pentru escrocherie. Iar pentru probe, a reuşit chiar să falsifice o expertiză grafologică. Doar că inculpata a făcut o expertiză la Bucureşti, fără experţi cumpăraţi, pe care a acceptat-o instanţa. Astfel, femeia a fost achitată de instanţa de fond, Curtea de Apel şi Curtea Supremă de Justiţie.

Pe lângă faptul că le-a comandat dosare, poliţistul Igor Hlopeţchi şi fiul său, tot Igor Hlopeţchi, care este avocat, i-au murdărit şi umilit  public pe aceşti oameni.

De fapt, victimele celor doi Hlopeţchi nu sunt doar cei care i-au împrumutat bani, dar şi funcţionari publici care au încercat să-i oprească cumva. De exemplu, primarul din Cricova, Valentin Guţan, care i-a împrumutat 6000 de euro lui Hlopeţşchi şi cu mare greu i-a scos, a fost ţinta mai multor atacuri din parea avocatului Hlopeţchi pe reţelele de socializare.

Colonelul Hlopetchi deține o funcție publică, este salariat din bani publici, dar comite fapte care afectează imaginea poliției, a Ministerului de Interne, a statului chiar. El comite fărădelegi și nu se găsește cineva să-l oprească, să-l pună la respect, să-l tragă la răspundere pentru faptele comise de pe poziția pe care o are în instituțiile statului. Vă rugăm mult să investigați acest caz. Poate de aici, de pe Harta Corupției, vor vedea și autoritățile responsabile și vor cerceta faptele lui Hlopețchi. Că noi, cetățenii înșelați, nu mai avem puteri să luptăm cu el, în condițiile în care dreptatea e de partea noastră.    

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Cetăţeni înşelaţi
30/07/2022

Комментарии