Acțiuni ilegale ale directorului „Poșta Moldovei”. Angajații sunt în prag de grevă

Un grup de angajați
14/03/2021

După Calea Ferată a venit rândul „Poștei Moldovei”. Ruda fostului președinte Dodon, Vitalie Zaharia, directorul interimar al întreprinderii, a primit indicații de a bancrotiza „Poșta Moldovei”. Săptămâna trecută a fost emis un ordin în care se spune că poșta trebuie livrată pe rutele republicane 4 zile în săptămână și nu 5 cum era până acum. Corespondența nu este livrată în ziua de marți. 

În Legea cu privire la comunicațiile poștale se spune că furnizorul de serviciu poştal universal este obligat să asigure în fiecare localitate cel puţin o colectare de la fiecare oficiu poştal şi punct de acces şi cel puţin o livrare la adresa oricărei persoane fizice sau juridice în fiecare zi lucrătoare, dar nu mai puţin de 5 zile pe săptămînă, cu excepţia cazurilor apărute în urma circumstanţelor şi condiţiilor geografice considerate excepţionale de organul central de specialitate. Acțiunile directorului „Poștei Moldovei” sunt ilegale și vor afecta familiile angajaților, care și așa au salarii foarte mici în comparație cu conducătorii instituțiilor. 

Directorul încasează un salariu aproximativ 33 mii de lei lunar.În acelaşi timp, un poştaş care îşi exercită atribuţiile de serviciu pe timp de ploaie, zăpadă, caniculă sau frig primeşte un salariu lunar de 3000 lei în mediul rural şi de 4900 de lei în mediul urban.

Mulți angajați intenționează să desfășoare acțiuni de protest.  

La alegerilor prezidențiale din luna noiembrie 2020, Vitalie Zaharia ar fi obligat angajații din teritoriu ai „Poștei Moldovei” să facă agitație electorală pentru PSRM. 

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Un grup de angajați
14/03/2021

Комментарии