Am fost amendată cu 7 000 de lei în dosare fabricate de polițiști // De jumătate de an umblu prin instanțe ca să dovedesc falsurile

Valentina Manu
16/11/2022

În luna mai anul curent am fost sancționată abuziv cu amendă de 3000 și de 4000 de lei pentru că aș fi intrat în magazinul din satul Parcani, raionul Soroca, fără mască. Procesele verbale au fost întocmite de polițiștul Vornic Igor în lipsa mea și fără dovezi. În zilele indicate de ei, 15 martie și 24 aprilie, eu nici nu am fost la magazinul din sat. În această perioadă măsurile de protecție împotriva Covid-19 erau deja relaxate. Cu toate acestea procesele verbale falsificate au fost puse în acțiune.

În primul procesul-verbal  se menționează că agentul constatator a stabilit că pe data de 15 martie 2022 la ora 10-36 Manu Valentina ( contravenienta) fiind în spațiu public închis în incinta ÎI” Postolachi Elvira ”situat în satul Parcani nu a purtat masca de protecție împotriva virusului COVID19 prin ce nu a respectat măsurile de sănătate publică stabilite la punctul 1.1 a anexei nr.1 a Hotărârii CNESP nr.62 din 22.09.2021. Procesul verbal de sancționare întocmit la data de 22.04.2022, ora 11,  a fost întocmit în prezența martorului asistent – Cetulean Sergiu, primarul satului Parcani. Acesta a semnat ca martor, deși eu, contravenienta, nu am fost înștiințată despre acest proces verbal și, respectiv, n-am refuzat să semnez. Precizez că martorul este  primarul satului si rudă cu proprietara localului la care se invocă că eu (contravenienta) aș fi fost pe 15 martie fără mască.

În al doilea proces verbal reiese că la data de 04.04.2022 a parvenit o comunicare telefonică de la cetățeanca Postolachi Elvira  care a declarat telefonic precum că la 04.04.2022 cetățeanca Manu Valentina a intrat în magazin fără mască de protecție. Din comunicarea telefonică reiese că această informație a fost primită de Conisescu P. la orele 14-50 min.  Tot din această comunicare telefonică reiese că abia peste 7 zile la data de 11.04.2022 conducătorul Rabii S. a expediat spre examinare sesizarea telefonică spre examinare d-lui Vornic Igor. 

Eu am contestat aceste procese verbale, în instanță, la Judecătoria din Soroca, am dovedit prin probe că agenții constatatori mint, au falsificat procesele verbale, în general au inventat aceste cazuri împreună cu vânzatoarea de la magazin și cu primarul localității pentru faptul că eu am sesizat într-un caz Agenția pentru protecția Consumatorului pentru că la magazin se vindeau produse alterate. În alte cazuri am sesizat organele abilitate despre unele abuzuri comise de primarul localității. Și pentru aceasta ei încearcă să se rzăbune pe mine.

Vreau ca organele de drept să cerceteze cazul și să-i pedepsească confropm legii pe cei care, având funcții publice, au fabticat dosare la comandă împotriva cetățenilor care nu le sunt comozi.   

Atasez mai multe documente confirmatorii. 

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Valentina Manu
16/11/2022

Комментарии