Am rămas fără muncă din cauza ambiției unei persoane

Viorica Șalamac
05/06/2024

E strigător la cer cum se comportă noul președinte al UNIVESALCOOP care administrează piața locală din Florești cu agenții economici din localitate. Pentru faptul că am avut întrebări legate de modalitatea în care sunt majorate plățile, ignorând condițiile contractuale, am fost persecutată și după mai multe bețe în roate, în anul curent mi s-a refuzat prelungirea contractului de activitate în cadrul pieței. Am fost lipsită de loc de muncă și de singurul mijloc de venit, iar eu am la întreținere doi copii – un student și un minor.

ÎI „SALAMAC VIORICA” a fost înregistrată la data de 10.06.2009 și am activat în piața administrată de UNIVESALCOOP din Florești din anul 2017. Suntem producători de produse agricole. La 9 iunie 2023, a fost organizat un control inopinat de către angajații UNIVESALCOOP, care au fost trimiși numai asupra unității mele comerciale, de către Julea Ion, președintele UNIVESALCOOP. El a fost supărat că am întrebat care sunt motivele pentru majorarea plăților pentru antreprenori. Nouă ne-a mărit plățile, în timp ce UNIVESALCOOP câțiva ani a fost scutit de achitarea taxelor locale. Mi-a spus deschis ca Dumnealui hotărăște cum vrea el. În urma plângerii mele, precum că Julea Ion și -a depășit atribuțiile de serviciu și, folosind- se de funcție își permite diverse samovolnicii, dumnealui a început atacuri și mai mari în raport cu mine personal. A creat mai multe condiții ca eu să fiu nevoită să încetez activitatea. Ca dovezi pot să  prezint convorbiri și filmulețe cu insultări asupra mea în prezența copilului meu minor.

La orice rugăminți ale mele de a rezolva pozitiv conflictul, Dumnealui mă trimite în judecată, dar eu n-am sănătate și bani pentru a merge în instanță. După o lungă perioadă în care a făcut tot posibilul ca eu să-mi închei activitatea în piață – a închis apa, așa încât să fie dificil de a păstra condițiile sanitare, a construit un gard încât să rămân într-un capăt al pieței, unde cumpărătorii nu prea ajung, la 14 mai curent Dl Julea a refuzat prelungirea contractului și nici nu a propus un alt loc pentru a-mi continua activitatea. Ba mai mult, la 15 mai, a fost demolată în mod abuziv, după orele de lucru, anexa la gheretă, unde era stocată marfa, care a fost toată distrusă. Anexa a fost demolată deși comisarul l-a avertizat pe directorul pieței Lisnic Ion ca fără o hotărâre a judecății să nu întreprindă nicio măsură. Nici comisia de cenzură a UNIVESALCOOP nu a intervenit pentru a rezolva situația. Ba mai mult, acum Dl Julea le spune și altor antreprenori care activează în piață, că dacă vor avea pretenții, vor urma după Șalamac, adică li se va refuza prelungirea contractelor.

Rog să fiu auzită și ajutată, deoarece în Florești este o singură piață și prin refuzarea prelungirii contractului eu sunt lipsită de loc de muncă și posibilitatea de a avea un câștig.

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Viorica Șalamac
05/06/2024

Комментарии