APL din Popeasca, raionul Ștefan Vodă, a fost deposedată ilegal de un teren în valoare de circa 3 milioane de lei

Ion Osipov
21/07/2019

Administrația publică locală din satul Popeasca, raionul Ștefan Vodă își exprimă profunda îngrijorarea în legătură cu încălcarea drepturilor fundamentale ale colectivității locale și deposedarea acesteia de  propriul patrimoniu.

APL Popeasca atenționează că deciziile abuzive ale judecătorilor prin adoptarea unor acte ilegale, deja cu caracter irevocabil, dar și inacțiunea Inspectoratului de Poliție  Ștefan Vodă , Procuraturii Ștefan Vodă,CAN,  impun Consiliul local Popeasca în mod forțatși abuziv să cedeze terenul din centrul localității de 2, 8729 ha, în valoare de circa 3 milioane de lei către CAP„STA-Prim, s.Talmaza, în persoana directorului Grosu Trofim,în baza unor hotărîri ale instanțelor absolute ilegale.

APL din Popeasca, Ștefan Vodă solicită respectuos de a contribui, în limita atribuțiilor prevăzute de lege, la apărarea intereselor comunității noastre și de a preîntâmpina caracterul abuziv de deposedare ilegală a comunității de terenul enunțat mai sus, amplasat lângă traseul național R30, între Căușeni, vama Palanca și Odessa.

APL Popeasca, Ștefan Vodă atenționează că acesta nu este un caz singular, scheme de înstrăinare a bunurilor publice sau a banilor publici au mai fost și mai sunt în instanțele de judecată. APL din Popeasca crede cu tărie că banii publici, dar și terenurile trebuie să fie în folosul comunității, nicidecum în folosul escrocilor.

Detalii despre abuzurile comise la înstrăinarea terenului în valoare de circa 3 milioane de lei găsiți în materialul anexat.

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Ion Osipov
21/07/2019

Комментарии