Avem Covid și nu avem unde primi tratamentul necesar, deși plătim responsabil pentru asigurarea medicală

Vasile Frunza
26/08/2020

Suntem într-o situație din care la moment nu putem ieși! În data de 14.08 m-am trezit cu febra, dureri în gât și rinoree. Ne-am autoizolat acasă și am anunțat medicul de familie. A fost echipa acasă și mi-au prelevat testul în data de 17.08, și doar în urma implicării unor oameni buni, deoarece la solicitarea noastră personală toți ne spuneau că se face test doar când “ești pe brânci”!!!

Pe 18.08 dimineață soției i s-a ridicat temperatura, dureri musculare și articulare, usturime în ochi (ea are diabet zaharat, tensiune arterială, ș.a.), iar mie seara mi-a venit testul pozitiv. Au trecut de atunci 13 zile, și la noi febra nu cedează, dar nimeni nu ne suna să întrebe care este situația. Ieri dimineață am chemat ambulanța, ne este frică pentru viața noastră. Echipajul ne-a dus la Spitalul raional Criuleni.

Doamna medic din secția Covid, m-a trimis acasă fără nici o consultare, NIMIC!!! Eu cu febra 38,5-39 de atâtea zile! Am cerut măcar un renghen, dar răspunsul a fost: “șî încă și mai vrei? Ia-ți valiza și du-te acasă!” M-au trimis ACASĂ!

Pe soție au internat-o dar cât a stat acolo, 6-7 ore, nu s-a apropiat nimeni măcar să o întrebe cum se simte, sau să îi acorde ajutor că avea temperatură. Nu i-au dat voie să ia în salon grapefruit, pentru că ea cu diabet are ore stricte de mese și gustări.

Lucrurile și le-a pus într-o valiză mică (lenjerie, săpun, cele necesare în spital) iar acea dnă doctor i s-a exprimat:”Da și, ai venit la curort aici?”

În valiză avea o lămâie pentru gustări și infirmiera a văzut și i-a spus soției că dacă vede doctorița va fi scandal, moment în care o asistentă trecea pe sub fereastră, a auzit și a chemat-o pe dna medic, care s-a cățărat pe fereastră și nu vă putem reda în cuvinte câtă agresivitate și ură în cuvintele ei. Parcă era soția mea un animal, așa tare striga doctorița. Vasăzică de făcut scandal a putut, dar să ne consulte și să explice normal - nu. Când i s-a spus că ne vom jălui, dneaei a răspuns:”șapu și, eu pot scri cerere de eliberare!”

Acolo poți muri de inimă, dacă nu de Covid. Am luat-o acasă, măcar e mai liniștită. Contribuții plătim toți, și nu puține, oameni buni! De ce nu se iau măsuri?! De ce trebuie să cerșim atenția doctorilor?!!!! Ieri am sunat jumătate de zi la Linia Verde a Ministerului Sănătății și nu a răspuns nimeni! 

La moment sunt doar eu testat, soția nu. Ce să facem, oameni buni, unde să apelăm? Vrem să ne tratăm! Avem febră, slăbiciuni, dureri în toți mușchii, soția fără gust și miros, simptomele nu se ameliorează! Avem mâinile legate, unde să ne ducem în acest caz! Faceți ordine în sistem, pentru binele și sănătatea cetățenilor!

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Vasile Frunza
26/08/2020

Комментарии