Avocatul Harujen a luat 45 de mii de euro şi nu a făcut nimic

Dan Seghev
10/08/2021

Sunt cetăţean al Israelului, profesor de fizică şi matematică. Cu trei ani în urmă i-am dat 20 de mii de euro avocatului Artur Harujen, frate cu fostul procuror general, Eduard Harujen, pentru ca să ajut o tânără ajunsă în arest. Acesta nu s-a prezentat, cel puţin în instanţă, ca să o apere. Ca să se desfăşoare procesul, i-a fost oferit un avocat de stat. Tânăra, care a fost la locul nepotrivit şi la timpul nepotrivit, a fost condamnată la 16 ani de închisoare, deşi ea a fost doar martoră. Avocatul Harujen nu s-a obosit, cel puţin să contesteze decizia în instanţa superioară.

Iar o familie din Chişinău a vândut apartamentul cu 3 odăi ca să-l plătească cu 25 de mii de euro pe Harujen ca să apere un tânăr de 22 de ani. La fel, acesta nu s-a prezentat nici la şedinţe şi nici nu a contestat sentinţa de condamnare.


 

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Dan Seghev
10/08/2021

Комментарии