Ca să fii auzit și să ți se facă dreptate, trebuie să fii activist PDM

Alexandru Ganenco
14/02/2019

Am avut o afacere, un magazin de birotică, amplasat în demisolul unui bloc de pe strada Alecu Russo din Chișinău. Toate au fost bune până în 2010, când Aliona Berdilă a fost numită șefă a Direcției generale economie, reforme și relații patrimoniale a Primăriei Chișinău. Am avut ginionul ca Berdilă și soțul ei, Andrei Rusu, să locuiască chiar în blocul unde îmi desfășuram eu afacerea.

Rusu a pus ochiul pe încăperea arendată de mine pentru afacerea lui, consultanță în domeniul perfectării actelor pentru obținerea cetățeniei române. Am refuzat și de atunci a început calvarul pentru mine. Într-o zi, aproximativ cu șase ani în urmă, în magazin a intrat Andrei Rusu, care a început să țipe la mine, m-a lovit cu brutalitate, mi-a deteriorat marfa și mi-a spart sticla la vitrină. După ce a plecat, am avut nevoie de îngrijiri medicale, iar la Spitalul de urgență mi-au cusut o parte din ureche.

Am depus o cerere la poliție. Rusu a avut tupeul să depună și el cerere la poliție. Pe el l-au crezut, pe mine nu. Mi-au intentat dosar penal și am fost condamnat la 2 ani cu suspendare. Nu au ținut cont nici de înregistrarea audio din timpul conflictului, nici de certificatele medicale.

Iar Aliona Berdilă, prin relațiile sale de la Primărie, a avut grijă să-mi fie aplicate amenzi, ca în cele din urmă să falimentez.

Știu că Andrei Rusu este un activist al Partidului Democrat. Din această cauză l-au ascultat pe el. Dacă nu ar fi avut nimic cu partidul, mi se făcea dreptate.

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Alexandru Ganenco
14/02/2019

Комментарии