Caracatița corupției din Moldova, când scăpâm de ea?

Анонимно
30/11/2020

Alegerile prezidențiale au trecut. Conform rezultatelor acestor alegeri, cîștigător a devenit persoana dorită de majoritatea alegătorilor, însă asta nu înseamnă că corupția și schemele ilegale vor fi stopate imediat, așa cum nu au fost stopate odată cu fuga proxenetului Vlad Plahotniuc. Dezamăgirea oamenilor este în egală măsură cu speranța la un trai mai bun. Nuștiu dacă va mai fi posibil de realizat ceva. Republica Moldova este întratît de bolnavă din punct de vedere al fenomenului corupției, a schemelor de contrabandă și cumătrism, că îmi pare că vom rămîne din nou cu dezamăgirea.

Cu toții știm că Igor Dodon a preluat absolut toate schemele de corupție de la Plahotniuc, precum și oamenii ultimului au trecut sub papucul acestuia, ajungînd țara și la moment să fie condusă de acei care i-au slujit cu dăruire lui Plahotniuc, formînd din nou un cerc vicios cu relații bine stabilite între ei, paralizînd intenționat buna funcționare a instituțiilor statului, suplinîndu-și astfel doar bugetele lor personale, iar cetățenii plîng zilnic că nu își pot găsi dreptatea, sperînd doar în puterea lui Dumnezeu.

Parcă formal am scăpat de Pavel Filip, Adriana Bețișor, Bogdan Zumbreanu, Eduard Harunjen, Alexandru Pînzari, Alexandru Jizdan și mulți alții care au slujit cu ardoare lui Plahotniuc, însă în realitate, aceștea doar s-au retras puțin în umbră, lăsîndu-i și pe alți corupți care slujeau fugarului Plahotniuc să se manifeste, în așa fel ca aceste scheme să nu poată fi oprite.

Luînd în vedere părerile cetățenilor, studierea calităților funcționarilor, precum și investigațiile jurnaliștilor, am realizat un Panou negru al corupție, pe care sunt plasați cîteva specimente care prin acțiunile și inacțiunile lor, fac ca corupția și schemele de contrabandă să progreseze, între ei existînd o relație foarte strînsă. De aceea lumea trebuie să cunoască eroii, dat fiind faptul că deși Dodon a pierdut alegerile prezidențiale, acesta nu a pierdut și controlul asupra celor mai importante instituții de stat, care protejează și avantajează criminalii. Unii din ei chiar se victimizează cu Plahotniuc, dorind mila cetățenilor. Bătălia abia începe!!!

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Анонимно
30/11/2020

Комментарии