Cum îi judecă magistrații pe cei care care îi păzesc?

L. Donica
22/05/2019

În ultimul timp instanțele de judecată sunt păzite de către firmele particulare de pază. Am rămas stupefiat când am văzut că firma Bercut păzește Curtea de Apel Chișinău. În ultimii ani această întreprindere ”s-a remarcat”prin mai multe  cazuri de violență și dosare penale intentate pe numele lor. Aceste dosare ajung până la urmă în instanță, inclusiv și în Curtea de Apel Chișinău.. Nu există oare conflict de interese? Sau cât de imparțială este judecata, dacă inculpatul, în uniformă de la Bercut, este cel care îi întâmpină zilnic pe magistrați?

Dar mai grav este că administratorul și proprietarul de la Bercut a făcut pușcărie pentru tentativă de omor. Iar întreprinderea dispune de arme de foc. Legea interzice celor condamnați să dețină arme și să fondeze întreprinderi de pază și protecție. Iar acest proprietar de la Bercut a ajuns să aibă o armată întreagă, înarmată până în dinți, care nu o dată a agresat cetățenii.

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

L. Donica
22/05/2019

Комментарии