De 30 de ani sunt dăscăliță în sat, dar salariul meu îl ridică altcineva. Unde să-mi fac dreptate?

Aurica Arapan
24/11/2023

Lucrez dăscăliță de 30 de ani la biserica din satul Sloveanca, raionul Sângerei. În acest timp nu a semnat nici un document pentru salariu. de curând am aflat că pentru funcția dată există salariu. Și am înțeles că altă persoană ridică acest salariu Când am început să cer mai multă transparență prividn retribuțiile în biserică, s-au început problemele împotriva mea. 

A scris o scrisoare deschisă Inaltpresfinșitului Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor în care am cerut să fiu audiată urgență, fiindcă sunt supusă unor presiuni de către părintele Valeriu Cernei parohul bisericii Cuvioasa Parascheva nefiind vinovată. Dar nu am primit nici un răspuns. 

Am slujit din dragoste, nu m-a impus nimeni. Veneau câte 10 preoți să-l scoată pe părintele din biserică, spunând că nu este canonic. Mă puneam înaintea lui și-l apărăm de alți preoți, băteau clopotele și venea lumea de la sere și ne susținea. Nu am cerut de la nimeni nimic. Când era cel mai greu am stat acolo, dar acuma nu stiu ce se întâmplă, se face totul pe ascuns. Nu am știut de iscălituri de dat, afară pun maina pe cea mai mare cruce, că nu sunt vinovată.

Vreau să vă întreb unde mă pot adresa ca să se verifice cum se achită salariile și în general cum se cheltuie banii care vinîn biserică?  

 

 

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Aurica Arapan
24/11/2023

Комментарии