Dosar de corupție care vizează un fost adjunct al Procurorului General

Анонимно
17/09/2016

La 01/07/2016 am sesizat portalul Anticorupţie.md cu referire la dosarul penal intentat de Procurorul General în privinţa ex-procurorului general adjunct Eugen Rusu. În prezent, dosarul lui Rusu în baza semnelor componenţei de infracţiune de la art. 327 alin. (2) lit. b/1 CP l se află la etapa finală şi urmează a fi transmis în judecată. Cetăţeanul Eugen Rusu se eschivează de la organul de urmărire penală, refuză să se prezinte şi a fost emisă o ordonanţă de aducere silită.

Totodată, învinuitul Eugen Rusu nu a renunţat la ameninţările şi întimidările facute în adresa denunţătorilor şi exercită presiuni prin „amicii săi de afaceri murdare" asupra denunțătorilor, procurorilor care au dat depoziţii şi asupra familiilor acestora. Cu scopul de a se sustrage de la urmărirea penală şi de a tergiversa urmărire penală în speranţa că va putea să se ascundă de lege după PLATFORMA DA al cărui susţinător înflăcărat este, formatorul de la INJ Eugen Rusu, care învaţă cum să devii procuror bun, a contestat în instanţă ordonanţa de începere a urmăririi penale în condiţiile în care acest act procesual penal nu poate forma obiectul contestării.

Mai mult, dânsul prin persoanele interpuse exercită presiuni asupra judecătorului de instrucţie care urmează să se expună asupra ordonanţei de începere a urmăririi penale.

Examinarea va avea loc la Judecătoria Rîşcani, mun. Chişinău, la 03 octombrie 2016, ora 09.30. Rugăm sensibilizare maximă, să nu scape acesta basma curată.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe aceeași platformă și o va trata în condiții egale.

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Анонимно
17/09/2016

Комментарии