Fiul meu riscă să facă pușcărie, deși 12 persoane i-au confirmat alibiul

Pavel Șargu
22/07/2019

 Fiul meu, Marin Șargu, a fost condamnat în aprilie 2019 de către Curtea de Apel Chișinău la 8,5 ani închisoare pentru o tâlhărie pe care nu a comis-o.Este învinuit de comiterea unui atac talhăresc la o benzinărie aflată la câțiva kilometri de la satul Negrești, raionul Strășeni.

Inițial, Marin a fost achitat de către Judecătoria Strășeni, apoi și de Curtea de Apel Chișinău, însă Curtea Supremă de Justiție, la solicitarea procurorului, a reîntors dosarul la reexaminare în instanța de apel, cerând să fie corectate anumite lacune de drept . Iar Curtea de Apel de această dată l-a găsit vinovat și l-a condamnat.

Precizez că în momentru când era comisă tâlhăria, Marin se afla l frigărui îm ograda unui consătean. 12 persoane au spus la judecată unde era Marin în momentul respectiv, dar nu s-a ținut cont. Au luat în calcul doar declarațiile vânzătoarei de la benzinărie, care a zis că Marin seamănă cu cel care a atacat-o. Ea a spus că infractorul era cu mască care la un moment i-a căzut și i-a văzut fața. Dar în înregistrările video ridicate de la benzinărie nu se vede să-i fi căzut masca infractorului.

Mai mult, în sat deja se știe demult cine a comis tâlhăria, este și martorul, un taximetrist. Dar poliția nu și-a făcut treaba profesionist și acum un om nevinovat riscă să ajungă la închisoare.

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Pavel Șargu
22/07/2019

Комментарии