Lacuri ale nimănui din care se extrage pește și se vinde fără a fi contabilizat undeva

Un grup de locuitori Târnova
25/10/2020

Un lac cu suprafața de aproximativ 100 ha din satul Tărnova, raionul Edineț, de mulți ani este a nimănui. Nici sistemul hidrotehnic (digul), nici teren sub apă nu sunt înregistrate la oficiul cadastral. Apele lacului nu sunt la balanța concernului Apele Moldovei.

De facto, bazinul acvatic este controlat de SA Victoria, care l-a transmis în subarenda unui agent economic necunoscut. Peștele se vinde fără nici o evidență. Localnicii nu au acces la lac și nu odată au fost bătuți de paza. Poliția și alte autorități raionale nu intervină. Tace și Guvernul, chiar dacă primarii nu odată s-au adresat cu aceasta problema. Litigiul judeciar durează deja cățiva ani.

Cel mai grav că situația similară există în 12 sate din raionul Edineț. Localitățile sunt lipsite de bunurile importante, care se află pe teritoriu unităților administrativ-teritoriale, iar economia tenebră se înflorește. Evident că aceasta schema nu poate funcționa fără крыша la cel mai înalt nivel și noi foarte degrabă vom afla cine stă în spatele ei. Problema este luată la control parlamentar.

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Un grup de locuitori Târnova
25/10/2020

Комментарии