Ne-au luat şi iazul, şi peştele

Poeţică Aliona
14/07/2022

Cu 17 ani în urmă am luat în arendă de la Primăria Cobîlnea, raionul Şoldăneşti, un iaz. La început era o baltă delăsată şi împreună cu soţul am muncit mult ca să extindem iazul şi să-l aducem ls condiţii normale. Nu ne-a dat nimeni un ban, totul a fost din economiile noastre. Din banii noştri am cumpărat puiet de peşte. După ani când munca noastră a început să dea roade, iar în iaz s-au adunat vre-o 20 de tone de peşte, primăriţa din Cobîlnea a decis să profite. Deşi noi plăteam regulat pentru arendă, aceasta a organizat o licitaţi fără ca să ne anunţe, nu tocmai să ne invite şi pe noi. A organizat totul ca licitaţia să fie câştigată de o persoană din anturajul său.

Am cerut să ne permită cel puţin să scoatem peştele din iaz, pentru că este munca noastră, dar ne-a refuzat. Mai mult, în schemă au fost implicaţi şi poliţişti din anurajul primăriţei. Pe lângă faptul că am fost furaţi, am fost intimidaţi şi umiliţi. Ne-am adresat organelor de drept din raion, dar totul este muşamalizat. Am înţeles că la Şoldăneşti nu ne vom găsi dreptatea.

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Poeţică Aliona
14/07/2022

Комментарии