O companie IT din Moldova riscă să se închidă

Maxim Masiutin
01/01/2016

Din luna septembrie 2015, firma „Ritlabs” S.R.L. a fost supusă unui atac de tip rider de către Procuratura sect. Buiucani, mun. Chișinău. Din anul 1998, firma noastră elaborează produse software, inclusiv programul de poștă electronică  ”The Bat!”. Produsele noastre sunt cunoscute și peste hotare. Suntem deținători ai titlurilor „Exportator al anului 2003” și „Marca comercială a anului 2014” în categoria „Export”.

La data de 14 septembrie 2015 poliția, la indicația procuraturii, cu autorizația judecătorului de instrucție, a efectuat o percheziție la sediul firmei, ridicând toate unitățile hard-disk, astfel blocând activitatea companiei. În plus, la 04 decembrie 2015, procuratura a sechestrat, tot cu autorizația judecătorului de instrucție, toate conturile bancare ale firmei. Sechestrarea și percheziția au avut loc în cadrul unui dosar penal în care firma nu este parte. Mijloacele bănești din conturile bancare sunt destinate achitărilor lunare în bugetul de stat, salariaților, furnizorilor de servicii comunale, contragenților.  Întreprinderea are 15 salariați, care urmează să primească salariul și alte plăți salariale lunar. Însă din cauza că organul de urmărire penală a aplicat sechestru pe conturile bancare, „Ritlabs” S.R.L. este în imposibilitate de a-și onora obligațiile față de salariații săi. Cu conturile blocate, întreprinderea va declara insolvabilitate și se va lichida.

Dacă o organizație internațională sau neguvernamentală sau un proiect multiguvernamental de tip „rule-of-law”, sau care se ocupă cu investigațiile jurnalistice, precum este Centrul de Investigații Jurnalistice, va afla despre situația în speță, va face o cercetare independentă și se va adresa poliției, procuraturii, instanței de judecată, va putea obține informații relevante cauzei în speță. Aceste organizații pot afla informația pe care nici noi nu o știm. Vă putem oferi toate documentele pe care le deținem la moment.

 

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Maxim Masiutin
01/01/2016

Комментарии