Polițiștii din Ialoveni mimează lupta cu criminalitatea

Ion Cebotari
15/07/2019

În 2015, persoane necunoscute au pătruns în casa mea din satul Puhoi, raionul Ialoveni, și m-au jefuit. Au scos safeul în care se afla o armă de vânătoare și peste 30 de mii euro, dar și un telefon mobil pe care îl cumpărasem cu puțin timp înainte soția de la Oranje. Astfel, am rămas fără economiile de o viață, dar și datori față de un nepota care ne-a încredințat să-i păstrăm banii.

Desigurăîm că ne-am adresat la polie, iar de atunci a început tot calvarul nostru. Polițiștii doar au mimat că investighează cazul. Cel puțin nu au luat amprentele mele și ale soției pentru a identifica amprentele străine.

Soția mea a fost la compania Oranje, de unde i s-a comunicat că în seara când a fost comis furtul de pe numărul ei de telefon s-a sunat pe 12 numere și a fost epuizat tot contul. Totodată,  operatorii companiei au identificat și adresa unde la acel moment se afla telefonul. Am comunicat polșițiștilor și aceștea au găsit telefonul la un tânăr din Chișinău, care a declarat că l-a procurat de la persoane necunoscute. Ulterior poliția însă nu a mai întreprins aproape nimic ca  să identifice cui s-a telefonat în acea seară.

Peste puțin timp, într-un lan de porumb, au fost găsite safeul și arma. Banii nu erau.

De atunci de două ori  poliția a suspendat examinarea cazului, de două ori am contesat în instanță și am câștigat. Dar timpul trece și șansele devin tot mai mici. Sunt sigur că poliția din Ialoveni i-a acoperit pe hoți.

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Ion Cebotari
15/07/2019

Комментарии