Polițiștii și procurorii care fabrică dosare trebuie să răspundă

Sergiu Godoroja
17/11/2018

M-am născut și locuiesc în satul Trușeni. De mai mulți ani urmăresc cu atenție ce se face în administrația publică locală. Ilegalități sunt foarte multe, iar majoritatea țin de deposedarea satului de terenuri, care sunt foarte cotate. Toți primarii satului Trușeni, începând cu anul 1992, au avut dosare penale, dar nu a fost niciun caz de condamnare reală. Eu am încercat în felul meu să lupt cu ilegalitățile comise, am început să difuzez informații pentru presă, în special jurnaliștilor de investigație. În primăvara anului 2017 am comunicat jurnaliștilor informația cum secretara consiliului comunal, Margareta Burduja, a acaparat un imobil în centrul satului, proprietate a comunității. Eu am arătat jurnaliștilor unde se află acest imobil, iar aceltea l-au filmat. Ca să se răzbune pe mine, Margareata Burduja a depus cerere la poliție și pe numele meu și a operatorului a fost intentat dosar penal pentru violare de domiciliu. Precizez că funcționara locuiește în altă parte, imobilul este pustiu și nu am trecut pragul.

Am scăpat de dosar după ce în urma mai multor plângeri depuse în Procuratura Generală viceprocurorul de Chișinău, Eduard Mașnic a dispus încetarea urmăririi penale. Am depus o cerere în instanță în care am cerut despăgubiri de 40 de mii de euro de la polițiștii și procurorii care mi-au fabricat dosarul. Nu cred că voi primi această sumă, dar trebuie cumva să răspundă, să nu hărțuească cetățenii pentru că luptă cu abuzurile funcționarilor.

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Sergiu Godoroja
17/11/2018

Комментарии