Se pregătește fraudarea voturilor într-un azil de bătrâni. Vă rugăm să ne ajutați

Svetlana D.
10/10/2023

Sunt dintr-un sătuc din raionul Edineț. De satul Brînzeni vă spun, avem la noi în sat un centru de plasament pentru persoane adulte cu dizabilități care a fost casă de copii apoi spital psihoneurologic, dar în fine, ne-am obişnuit, pe alocuri cu aceşti oameni, care ne învață subconştient a prețui viața.

Din păcate vin alegerile şi de fiecare dată în această instituție are loc exploatarea electorală. Se scrui cereri pentru vot la domiciliu în numele persoanelor şi se votează de cele mai multe ori în interesul administrației instituției. Pentru persoana cu dizabilități voteză de regulă infermierele.

A fost un caz cînd s-a invocat carantină şi reprezentantul PROMOLEX nu a fost primit in incapere. Imaginile sunt dezolante: oameni dezorintați, speriați care strigă că nu vor la "renghen" cind văd cabina de vot improvizată. Vă scriu toate lucrurile acestea in speranța că ne puteți ajuta! Credem că in prezența presei lucrurile vor fi altfel!

Poate că sunt cîțiva care vor să voteze conştient, dar primarul localității nu are nici o autoritate in instituție! Se "ştampuiesc " cite 100-150 voturi! La alegerile din noiembrie directorul instituției e candidat la funcția de consilier raional, sunt mai mulți angajați candidați la consiliu local!

Sperăm ca domnul director să fie un om onest şi empatic...dar vă rugăm din suflet ajutați-ne cu prezența presei , pentru respectarea drepturilor acelor persoane , pentru corectitudinea alegerilor la noi in sat! Mulțumim mult!  Vă exprimăm, pe această cale , respectul nostru!

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Svetlana D.
10/10/2023

Комментарии