Spălare de bani la sfârșit de an

Dorin Scobioală
22/12/2022

Am fost înștiințați prin anunț lipit pe ușa de la intrare în scară că autoritățile locale s-au apucat să ne repare acoperișul blocului, vechi de vreo 45 de ani. Nu am înțeles de ce a trebuit să înceapă lucrările în decembrie, în ultima săptămână a anului, dar ne-am bucurat că în sfârșit se face ceva. Asta până să aflăm că în locul vechilor foi de ardezie sunt instalate... tot foi de ardezie, material interzis în Republica Moldova din 2016, pe motiv că are în compoziție azbest cancerigen.

Echipa de muncitori a refuzat să-mi prezinte actele de proveniență și certificatele de calitate pentru materiale, iar când am scos telefonul pentru a face poze - au devenit agresivi și m-au amenințat, motiv pentru care indivizii au ajuns la poliție și au primit amenzi. Iată cum, pentru a câta oară, asistăm la lucrări făcute la sfârșit de an, în mare grabă, cu materiale de la "Cumătru" SRL (a se vedea "pista de bicicliști", făcută în decembrie anul trecut pe bulevardul Dacia, din care deja nu a rămas nici urmă).

Pentru jurnaliștii interesați de caz, adresa blocului este Cuza Vodă 34/1, accesul spre acoperiș este în scara 3. Responsabilă de lucrări cică ar fi Direcția Locativ Comunală, deși în anunțul de pe ușă, din motive greu de înțeles, este indicat numărul de la ÎMGFL.

⁉️ Procuratura Generală, nu vreți să vă autosesizați?

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Dorin Scobioală
22/12/2022

Комментарии