Unii sunt tratați pe gratis, iar alții NU. Tratament discriminatoriu la Spitalul Oncologic

Irina, pacientă
27/06/2016

Acum câțiva ani, mama mea a suferit o intervenție chirurgicală la sân după ce s-a îmbolnăvit de cancer. Boala a revenit și a trebuit să reluăm tratamentul – acum ea urmează chimioterapia. Spre surprinderea noastră, ni s-a spus că statul asigură doar o parte din tratament și dacă vrem să beneficiem de toată cura – va trebui să achităm o parte din medicamente. Ele sunt foarte scumpe și familia noastră nu și le poate permite. De la ceilalți pacienți am înțeles că unora li se administrează tratamentul pe gratis – dar alții trebuie să plătească. Noi știm că tratamentul bolnavilor oncologici este asigurat de stat.

Vă rog frumos să faceți o investigație jurnalistică și să vedeți cât alocă statul și de ce oamenii bolnavi sunt lăsați să moară dacă nu au cu ce plăti la spital.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

 

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Irina, pacientă
27/06/2016

Комментарии