ANSA conduce topul instituțiilor publice corupte, după infracțiunile descoperite de CNA

Ilie Gulca
26/03/2024
Foto: Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor / Facebook.com

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor se plaseasă pe primul loc în topul instituțiilor publice la capitolul infracțiuni de corupție depistate de Centrul Național Anticorupție (CNA) conform unui raport pentru 2023 al acestei structuri prezentat Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.

Datele statistice prezentate de CNA arată că cele mai multe infracțiuni depistate (115) au fost comise în cadrul întreprinderilor comerciale, 57 în cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, 47 în autoritățile publice locale și 43 în organele afacerilor interne etc.

Directorul CNA, Alexandr Pînzari, a prezentat și informații despre activitatea Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI). În cadrul cauzei penale denumite generic „frauda bancară”, autoritățile spaniole au confirmat că au fost aplicat sechestru pe bunuri cu o valoare de 1,13 miliarde de lei.

„Corupția este o amenințare la adresa securității statului și combaterea ei nu se poate rezuma doar la CNA și procuraturile specializate. Este nevoie de un efort comun și conștientizarea gravității acestui fenomen. De aceea, acolo unde au fost depistate scheme de corupție, acolo trebuie să se intervină dur la nivel managerial, pentru a lupta din interior la prevenirea acestor scheme”, a concluzionat directorul Centrului Național Anticorupție, Alexandr Pînzari.

Raportul Centrului Național Anticorupție urmează a fi prezentat în plenul Parlamentului.

Ilie Gulca
26/03/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii