Autoritățile de la Chișinău se așteaptă la mai multe acțiuni din partea Tiraspolului pentru a crea panică

Anticoruptie.md
25/03/2024
captura video/esp.md

Biroul politici de reintegrare anticipează mai multe acțiuni organizate de Federația Rusă în regiunea transnistreană și Zona de Securitate cu scopul de a crea panică și a menține tensiune pe ambele maluri ale Nistrului. Autoritățile de la Chișinău au tras această concluzie în urma analizei incidentului recent în care a fost implicat un elicopter militar.

„În urma analizelor efectuate și a informațiilor acumulate, au fost trase următoarele concluzii: materialele difuzate conțin elemente evidente de montaj video, indicând faptul că incendiul elicopterului a fost cauzat de alți factori decât drona care apare în imagini; ⁠incidentul a fost provocat deliberat cu scopul de a crea panică și a menține tensiunea în societate pe ambele maluri ale Nistrului”, se menționează într-un comunicat al Biroului politici de reintegrare.

În condițiile în care Rusia nu poate să atace militar Republica Moldova, estimează Biroul, astfel de acțiuni au scopul de a crește panica, de a induce neîncredere în societate și de a slăbi economia.

„Asemenea acțiuni nu au consecințe reale și nu reprezintă un pericol real pentru cetățeni, ci sunt planificate doar pentru a speria oamenii. În cooperare cu partenerii externi, autoritățile competente ale Republicii Moldova, urmăresc cu atenție situația din regiune, în vederea menținerii stabilității și preîntâmpinării unor noi provocări”, precizează sursa citată.

Pe 17 martie, portaluri de știri și canale din rețeaua Telegram cu politică editorial pro-Kremlin au difuzat fotografii și imagini video cu presupuse rămășițe ale unui elicopter de atac distrus și au citat așa-numitul „Minister al Securității de Stat (MGB) transnistrean, afirmând că elicopterul ar fi fost lovit de o dronă kamikazel, care ar fi zburat din direcția Ucrainei.

Anticoruptie.md
25/03/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii