Echipei ziarului regional "Cuvântul" din Rezina – la 20 de ani ai publicației

Cornelia Cozonac
12/02/2016
Foto: cuvintul.md

Publicația regională "Cuvântul", editată la Rezina, marchează 20 de ani de la fondare. În două decenii echipa ziarului a editat 1.000 de numere de ziar.  

În acest răstimp, echipa ziarului "Cuvântul" și-a câștigat bunul nume prin muncă asiduă și profesionalism. Pe parcursul anilor, "Cuvântul" a reuşit să impună standarde mult mai înalte pentru presa regională din Moldova. În situaţia în care multe din ziarele regionale încearcă să facă compromisiuni cu puterea locală, oameni de afaceri, politicieni sau oricine dă niște bani din regiune, "Cuvântul"  a demonstrat că se poate şi altfel. Că poţi să găseşti zilnic ştiri interesante, originale, dacă te concentrezi asupra problemelor de actualitate, dacă ai surse, faci interviuri şi, în general, dacă îţi pui mintea în mişcare. Jurnaliştii de la "Cuvântul" au dovedit că pot să coboare zilnic la nivelul omului de rând, să-i asculte păsul, sau să se ridice la înălţimea mai marilor zilei şi să nu-i lase să se complacă în postura lor de conducători.

Chiar dacă este greu să concurezi pe o piaţă media care nu respectă regulile şi nu pune preţ pe etică şi deotologie profesională, pe o piaţă unde banul şi influenţa politică şi economică fac, deseori, regulile de joc, "Cuvântul"  a arătat că poţi face jurnalism onest și la nivel regional. Şi nu s-a decepţionat să facă investigaţii bine documentate în absenţa unui răspuns al instituţiilor statului la anchetele jurnalistice şi în condiţiile în care "eroii" dezvăluirilor de presă îşi văd nestingheriţi de treburi.

Cu o echipă de ziarişti necompromişi, cu un redactor în frunte, cum este Tudor Iașcenco, "Cuvântul" a putut nu o dată să-şi arate colţii, graţie tocmai unor anchete jurnalistice bine documentate și unor luări de atitudine îndrăznețe. Şi să facă să sară scântei! Chiar dacă nu în sensul aşteptat.

Să o țineți tot așa, dragi colegi, încă mulți, mulți ani înainte! 

Cornelia Cozonac
2016-02-12 09:26:00

Comentarii