ADVERTORIAL//Video//Campanie de sensibilizare pentru a promova instituția avertizorului de integritate în domeniul achizițiilor de medicamente, produse alimentare și lucrărilor de construcții

07/02/2024

Practicile ilegale sau actele de corupție pe care le întîlnești trebuie raportate angajatorului, Centrului Național Anticorupție, fie comunicate prin intermediul mass-media sau rețelelor sociale. Este îndemnul campaniei de sensibilizare pentru a consolida instituția avertizorului de integritate și a promova dezvăluirea încălcărilor în domenii cu risc sporit de corupție.

Anual, prin sistemul achizițiilor publice din Republica Moldova circulă un volum semnificativ de resurse bugetare publice. Achizițiile publice continuă să fie unul dintre sectoarele cele mai vulnerabile la riscuri de fraudă și corupție. În video creat de Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC) sunt evidențiate riscurile în domeniul achizițiilor de medicamente, produse alimentare sau lucrărilor de construcții.

Angajații, stagiarii, voluntarii, prestatorii și beneficiarii de servicii, alte persoane fizice au un rol esențial în responsabilizarea autorităților publice și îmbunătățirea transparenței și integrității în cadrul proceselor de achiziții publice locale și sectoriale. Prin dezvăluirea încălcărilor, aceștia pot deveni avertizori de integritate și beneficia de protecție.

Acest video este elaborat cu suportul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Partener al proiectului este Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției care implementează proiectul “Sensibilizarea publicului și dezvoltarea de soluții digitale pentru consolidarea statului de drept și combaterea corupției”.

07/02/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii