AGENDA ZILEI//01.02.2024

Meroslava Parii
31/01/2024
Grafică CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

 

O nouă întrevedere cu deputatul lituanian, Kazys Starkevičius, Președintele Grupului pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova va avea loc în perioada 29 ianuarie - 2 februarie curent. Vizita se înscrie în contextul de cooperare strânsă dintre cele două legislative și constituie un mesaj de sprijin pentru Republica Moldova și disponibilitate de asistență în procesul de aderare la UE.

 

Scott Nathan, directorul general al Corporației Financiare pentru Dezvoltare Internațională a SUA (DFC) din nou în Republica Moldova. În cadrul vizitei dl Nathan va avea întrevederi cu oficiali guvernamentali și oameni de afaceri pentru a discuta despre asistența SUA și sprijinul pentru oportunitățile de investiții în Moldova în domeniul securității energetice, infrastructurii, securității alimentare și alte opțiuni de dezvoltare.

 

Conferință națională: Programul - Uniunea Europeană pentru Mediu EU4Environment

UNDE: Digital Park, str. Mihai Viteazul, 15

CÂND: 08:30

CONTEXT: Programul „Uniunea Europeană pentru Mediu” ajută țările Parteneriatului Estic să-și păstreze capitalul natural și să sporească bunăstarea mediului și a oamenilor prin sprijinirea acțiunilor legate de mediu, prin demonstrarea și crearea de oportunități, pentru o creștere mai ecologică și prin instituirea mecanismelor pentru o mai bună gestionare a riscurilor și impacturilor asupra mediului.

 

Ședința Comisiei juridice, numiri și imunități

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 302, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 09:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Ședința Comisiei administrație publică și dezvoltare regională

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 517b, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 09:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Ședința Comisiei economie, buget si finanțe

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 915, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 09:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Închiderea Anului Financiar 2023

UNDE: Keystone Events. str. Albișoara, 42/1

CÂND: 09:00

CONTEXT: Vrem să îți oferim un moment de respiro, claritate și organizare maximă în această perioadă a anului. Vino la trainingul intensiv, "Închiderea anului financiar 2023. Inventarierea. Rapoarte fiscale. Erori contabile. Note explicative".

 

Ședința Comisiei agricultură și industrie alimentară

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 615, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 09:30

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Expoziția Națională „Fabricat în Moldova” – Ediția a XXI-a

UNDE: Moldexpo, str. Ghioceilor, 1

CÂND: 10:00, 31 ianuarie - 4 februarie, curent

CONTEXT: Expoziția se desfășoară sub patronajul Guvernului Republicii Moldova cu genericul ”Acasă! Autentic! Autohton!”. Ceremonia oficială de inaugurare va avea loc în Pavilionul nr. 2, al CIE “Moldexpo” și va întruni oficiali din țară și de peste hotare. Fabricat în Moldova este evenimentul de augur cu care debutează programul anual expozițional în Republica Moldova. Scopul principal al expoziției este de a susține producătorii autohtoni, promova produsele competitive pe piața internă și externă, de a atrage investiții și facilita dialogul public-privat. În cadrul expoziției vor fi prezentate și promovate noile tehnologii, produse și servicii inovative, oportunități pentru dezvoltarea noilor parteneriate de afaceri B2B, posibilități de schimb de experiență și bune practici.

 

Ședința Curții Constituționale de examinare a sesizărilor nr. 229a/2023 și 261a/2023 privind controlul constituționalității Legii nr. 285 din 5 octombrie 2023 pentru modificarea articolului 6 din Codul fiscal

UNDE: Curtea Constuțională, str. Alexandru Lăpușneanu, 28

CÂND: 10:00

 

Protest împotriva PAS

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 10:00

 

Ceremonia de depunere a Jurământului militar a tinerilor recent încorporați în Armata Națională

UNDE: Tabăra Militară, 142, str. Pietrarilor, 3

CÂND: 10:00

 

Ședința plenară din 1 februarie 2024 (sesiune ordinară)

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 11:00

 

Conferință de presă organizată de Date Inteligente SRL cu tema: „Barometrul iData – ianuarie 2024”

UNDE: Agenția IPN, etaj 4, birou 446, str. Pușkin, 22

CÂND: 11:00

 

Conferință de presă organizată de Ministerul Culturii privind situația legată de mai multe obiecte de patrimoniu din Republica Moldova

UNDE: Ministerul Culturii, str. Nicolae Iorga, 21

CÂND: 11:00

 

Lecție publică: Rolul alegerilor în procesul de consolidare a democrației

UNDE: Cahul, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, Sala de Lectură „Grigore Vieru”

CÂND: 11:30

CONTEXT: Prezentator Alina Caranic, Președinte al Consiliului Electoral de circumscripție electorală raională Cahul.

 

Prezentarea Raportului de monitorizare a cheltuielilor în domeniul reparațiilor capitale în IET

UNDE: Regency Hotel, etaj 1, Sala de conferințe, str. Sfatul Țării, 17

CÂND: 13:00

CONTEXT: În cadrul acestui eveniment vor fi abordate aspecte ce țin de analiza și documentarea modului în care sunt aprobate și executate mijloacele financiare pentru reparații capitale în instituțiile de educație timpurie din mun. Chișinău, precum și vor fi prezentate propuneri cu privire la eficientizarea și prioritizarea utilizării banilor publici, astfel ca instituțiile de educație timpurie să ofere condiții mai bune pentru copiii care le frecventează.

 

Anul Nou Chinezesc – 2024

UNDE: Biblioteca Națională pentru Copii ”Ion Creangă”, str. Sciusev, 65

CÂND: 14:30

CONTEXT: Evenimentul va cuprinde un program artistic variat, ateliere de creație, expoziții de carte și obiecte de artizanat donate de Ambasada Chinei. De asemenea, va avea loc vernisarea expoziției de desene „Culorile Chinei”, la care vor participa autorii lucrărilor - copii din diverse localități, care studiază la Școala Raională de Arte Plastice „N. Moisei” din orașul Telenești.
Oaspeții festivității vor fi: Excelența Sa Yan Wenbin, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Ambasadei Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, dna Xu Feng, soția ES Dl Ambasador, Dl Wang Yifeng, director al Institutului „Confucius” din cadrul ULIM, profesori, cadre didactice, tineri, studenți și elevi, care au vizitat China.

 

Eveniment: „Citește”

UNDE: Biblioteca Națională a Republicii Moldova, str. 31 August 1989, 78

CÂND: 15:00

CONTEXT: Cărțile sunt o lume minunată de explorat și putem găsi o mulțime de lecții de viață interesante și utile de învățat. Alăturați-vă nouă pentru a vă distra și: să ghiciți cartea; purtând discuții și discuții plăcute cu invitatul nostru special, Bob Eckhart; rezumați rezultatele concursului dedicat Narniei.

 

Expoziție de artă decorativă „Orizonturi”

UNDE: Artcor, str. 31 August 1989, 137

CÂND: Până la data de 9 februarie, curent

 

Recital de Orgă cu Anna Strezeva

UNDE: Sala cu Orgă, bd. Ștefan cel Mare, 81

CÂND: 18:00

CONTEXT: Anna Strezeva prezintă un recital de orgă. În program creații de : J.S. Bach, A. Vivaldi, A. Marcello, F. Liszt, Z. Codaly, E. Arro, Ch.-M. Widor, și în premieră - ”Passsacaglia” de V. Ciolac.

 

Meetup – Între tehnologoe și metafizică

UNDE: Fintech HUB, str. Bănulescu Bodoni, 59

CÂND: 18:30

CONTEXT: Progresul exponențial pe care l-au realizat mașinăriile, ne fac să ne întrebăm unde vom ajunge în câțiva ani. La acest meet-up din luna februarie, veți găsi răspunsuri complexe la dileme etice și aspecte existențiale cu care se confruntă mintea noastră în tot acest trafic de informație. Anatol Poiata este unul din autorii cărții “Data Science & Machine Learning. Cu exemple în Python și Knime” și ne va împărtăși perspectiva și prezicerea sa despre acest progres tehnologic. Se vor intercala întrebări filozofice printre cele tehnice în tot ce este legat de Inteligența Artificială.

 

Webinar: Sipețelul cu povești

UNDE: Psihologie.MD, bd. Dacia, 65

CÂND: 19:00

CONTEXT: Ce este o poveste? Povestea este realitatea transpusă într-o lume magică. Este o experienţă de viaţă, o situaţie problemă, care are ca scop găsirea unei soluţii implicând de cele mai multe ori personaje care crează obstacole și pesonaje care ajută la depășirea acestor obstacole. Te așteaptăm la webinarul nostru și pas cu pas vei crea propria poveste vindecătoare. Abilităti dobândite: Identificarea etapelor creării unei povești; Crearea unei povești; Stabilirea conexiunilor între poveste și viața cotidiană.

 

Spectacol: „Nuntă în cer” după Mircea Eliade

UNDE: Teatrul Geneza Art, str. Alexei Mateevici, 109/1

CÂND: 19:00

CONTEXT: Romanul „Nuntă în cer” prezintă istoria a doi bărbați, care își povestesc experiența de viață, cunoscând dragostea absolută dintre bărbat și femeie ca ființă unică. Este o confesiune tulburătoare despre iubirea perfectă, iubirea predestinată. Un spectacol ce abordează tema cuplului cu multiplele sale căutări și neliniști, într-o unitate primordială a spiritului uman.

 

APELURI DE ÎNSCRIERE

 

Ministerul Culturii lansează concursul pentru finanţarea din bugetul de stat a proiectelor culturale ale organizațiilor necomerciale pentru anul 2024

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 30 martie, curent, ora 24:00

CONTEXT: Bugetul total pentru finanțarea nerambursabilă în anul 2024 este de 10 mln. lei (7 mln. pentru proiecte anuale și 3 mln. pentru proiecte multianuale). Valoarea totală acordată unui proiect cultural anual - nu mai mult de 300 mii lei, iar suma totală alocată pentru un proiect cultural multianual - nu mai mult de 900 mii lei. Pentru mai multe detalii AICI

 

Asociația Obștească „Centrul de Drept al Femeilor” anunță selectarea unui/unei office manager pentru asistarea și oferirea suportului necesar echipei CDF în implementarea activităților instituționale

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 6 februarie, curent, ora 18:00

CONTEXT: Dosarele de aplicare vor fi prezentate în format electronic la adresa:http://[email protected] cu mențiunea „Concurs office manager”, sau pot fi depuse la adresa: str. Mihail Kogălniceanu, 76, mun. Chișinău. Candidații selectați vor fi contactai pentru interviu.

 

Angajăm specialist sau specialistă în comunicare în cadrul proiectului „Îmbunătățirea Calității Educației”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și Banca Mondială

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 9 bebruarie, curent, ora 16:00

CONTEXT: Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la adresa http://[email protected]

 

Ministerul Educației și Cercetării cu sediul în mun. Chișinău, Casa Guvernului, Piața Marii Adunări Naționale nr.1, MD-2033, anunță concurs pentru ocuparea funcției vacante de director al Gimnaziului „Constantin Sucitu” din Corjova, Dubăsari

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 26 februarie, curent

CONTEXT: Dosarul de participare la concurs poate fi depus prin e-mail http://[email protected] prin poștă sau personal la Ministerul Educației și Cercetării, bir. 330. Telefoane de contact: 022 233 560; 0 22 233 564.

 

Comitetul Helsinki din Olanda acceptă acum aplicații pentru Matra Rule of Law Training "on Integrity of Civil Servants & Management of Borders", care va avea loc atât online, în perioada 26 februarie 2024 - 8 martie 2024, cât și în persoană, în perioada 17 martie - 30 martie 2024

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 7 februarie, curent

CONTEXT: Aflați mai multe despre cursul de formare în domeniul statului de drept, oferit de NHC împreună cu Leiden Law School și The Hague Academy for Local Governance:
https://www.nhc.nl/.../integrity-and.../matrarolt/

 

Banca Europeană de Investiții (BEI) oferă 6 milioane de Euro, prin intermediul proiectului Livada Moldovei, pentru proiecte de îmbunătățire a infrastructurii, a laboratoarelor, educației și instruirii

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 1 februarie – 1 martie, curent

CONTEXT: Instituțiile interesate trebuie să depună dosarele la MAIA, însoțite de o scrisoare de solicitare, de un concept investițional, care să includă informații despre instituție, descrierea cursurilor, specialităților, numărul de studenți, scop, obiective, grup țintă, probleme, propuneri pentru soluționare, rezultate scontate, impact așteptat, modele din alte țări, situația actuală, contribuția proprie și detalii despre liniile de investiții solicitate. Pantru mai multe detalii AICI

 

Ministerul Culturii lansează apelul cu privire la: Selectarea reprezenților societății civile din domeniu, în baza prezentării dosarului personal (CV, scrisoare de intenție), pentru includerea ca membru în componența Comisiei de evaluare și selectare a proiectelor, potrivit anexei nr. 5

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 2 februarie, curent

CONTEXT: Locul depunerii dosarului: mun. Chişinău, str. Nicolae Iorga. 21. Persoană responsabilă de oferirea informaţiilor suplimentare: Derevici Adriana, 0(22) 823815, (068485828) consultant principal DAICEA

 

Dacă ești editor video și vrei să înveți cum să faci animații, efecte vizuale, grafică de mișcare folosind Adobe After Effects sau să-ți îmbunătățești abilitățile de utilizare a acestui program, înscrie-te la trainingul organizat de CU SENS

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 12 februarie, curent

CONTEXT: Trainingul va avea loc în data se 2-3 martie, curent. Pe lângă cele două zile de training, participanții vor beneficia și de ore individuale de mentorat. Dacă ești interesat/ă de acest training, trimite CV-ul la adresa de e-mail:http://[email protected]

 

Primăria municipiului Ungheni anunță concurs pentru ocuparea funcției publice vacante: director al Instituției de îmvățământ extrașcolar Școala de Arte Plastice „Raisa Cojocaru” din municipiul Ungheni

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 28 februarie, curent, ora 16:00

CONTEXT: Persoanele interesate vor depune documentele necesare la Comisia de organizare a concursului, pe adresa: mun. Ungheni, str. Națională 7, biroul 203. Telefon: 0236 22962.

 

Lansarea programului de burse pentru studenți, personalul academic și de cercetare al instituțiilor de învățământ superior pentru studii în Universitățile din Letonia, în anul universitar 2024 – 2025, precum și pentru participarea la școlile de vară organizate de Universitățile letoniene

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 1 aprilie, curent

CONTEXT: Pentru mai multe detalii AICI Formularul de cerere și documentele necesare pentru bursele de studii pentru anul universitar 2024 – 2025 se depun online, începând cu data de 1 februarie 2024, la Agenția de Stat pentru Dezvoltarea Educației. Pentru întrebări suplimentare, nu ezitați să o contactați pe dna Marika Pira – expert senior al Departamentului „Study in Latvia”, Direcția de orientare educațională și afaceri internaționale din cadrul Agenției de Stat pentru Dezvoltarea Educației, telefon: +371 67814331, e-mail: http://[email protected] 

 

Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” contractează companie care va achiziționa și instala echipamente pentru dezvoltarea Sistemului de Monitorizare Video în municipiile Cahul și Ungheni

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 1 februarie,curent, ora 16:30

CONTEXT: Condițiile concursului pot fi accesate aici: https://sc.undp.md/tnddetails2/2771/


Ministerul Energiei, în parteneriat cu USAID Moldova prin Proiectul Securitatea Energetică a Republicii Moldova (MESA), invită tinerii și tinerele din Moldova să participe la RUNDA II a Programului Powering Moldova’s Future – Young Professional Internship

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 11 februarie, curent

CONTEXT: Acest program de stagiu plătit oferă tinerilor oportunitatea de a obține cunoștințe practice, de a-și îmbunătăți abilitățile tehnice și de a interacționa cu profesioniști din sectorul energetic. Stagiarii vor beneficia de o bursă lunară și de o adeverință oficială care să ateste finalizarea stagiului. Mai multe detalii AICI

 

Primăria Chişinău informează despre lansarea Concursului „Premiile pentru Debut în Literatură pentru anul 2023”, organizat de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 23 februarie, curent

CONTEXT: Competiția este dedicată scriitorilor și criticilor literari debutanți din Republica Moldova, oferindu-le o platformă pentru a-și prezenta creațiile literare. Lucrările vor fi încadrate în categoriile: poezie, proză, critică și eseu. Participanții la concurs nu trebuie să depășească vârsta de 47 de ani, iar perioada editării cărții să fie ianuarie – decembrie 2023. Doritorii de a participa sunt încurajați să aducă lucrările până la data de 23 februarie 2024, la sediul central al BM „B.P. Hasdeu”, situat pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 148. Regulamentul Concursului AICI

 

Universitatea de Stat din Moldova (USM) în cooperare cu Moldova-Institut Leipzig (MIL) şi Universitatea Națională „Yurii Fedkovici” din Cernăuți organizează în acest an un workshop în cadrul programului DAAD „Dialogul Est-Vest”

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 31 martie, curent

CONTEXT: Cadrele didactice din țară sunt invitate să aplice la proiectul DAAD: Confruntarea cu simbolurile sovietice. Conflicte privind interpretarea trecutului. Mai multe detlaii AICI

 

Anunț de selectare a participanților la MACFRUT 2024

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 7 februarie, curent

CONTEXT: Asociația „Moldova Fruct” în parteneriat cu Proiectul USAID Moldova Competitivitate și Reziliență Rurală (Dezvoltăm Moldova Rurală), anunță selectarea companiilor interesate să participe la Expoziția Internațională Macfrut 2024, care se va desfășura în perioada 8-10 mai 2024, la Rimini, Italia în cadrul standului de țară: Moldova un gust deosebit. Anul acesta, expoziția va găzdui un simpozion internațional axat pe producerea și comercializarea strugurilor de masă. În cadrul acestuia vor fi abordate subiecte precum: programe genetice de ameliorare și soiuri noi potrivite pentru diverse medii; sisteme de cultivare și protecție; inovații privind tehnicile de precizie; soluții de păstrare, prelucrare și management al calității post-recoltare; aspecte comerciale, piețe de desfacere și preferințe ale consumatorilor. Pentru detalii accesați:https://moldovafruct.md/anunt-de-selectare-a.../

 

Comisia Electorală Centrală anunță concurs de angajare pentru funcțiile de controlor de stat superior și consultant superior care vor contribui la realizarea atribuțiilor Comisiei privind monitorizarea, analiza, verificarea și controlul finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 1 februarie, curent

CONTEXT: Pentru mai multe detalii e-mail: http://[email protected] Telefon: +373 22 578 991

 

Inspectoratul Social de Stat anunță concurs pentru suplinirea funcțiilor publice vacante

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 6 februarie, curent

CONTEXT: Funcțiile sunt următoarele: Inspector superior (fpe), Direcția inspecția prestațiilor de asistență socială; Inspector (fpe), Direcția inspecția prestațiilor de asistență socială; Inspector superior (fpe), Direcția inspecția serviciilor sociale; Inspector (fpe), Direcția inspecția serviciilor sociale; Sspecialist principal (fpe), Secția acreditare. Pentru mai multe detalii AICI

 

Continuă înscrierea la programele de recalificare pentru anul de studii 2024-2025

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 23 februarie, curent

CONTEXT: Centrul de Formare Continuă și Leadership al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău invită cadrele didactice din țară să se înscrie la programe de formare profesională continuă pentru obținerea unei noi calificări profesionale, conexe specialității formării profesionale inițiale absolvite / recalificare, (60 credite), anul de studii 2024 – 2025. Departamentul Formarea continuă a Profesorilor (str. Ion Creangă, 1 bloc 4, birou 7, tel. 060951756 – programele: Educație tehnologică; Arte plastice; Limba franceză; Limba engleză; Matematică; Informatică; Geografie; Istorie; Limbă și literatură română; Psihopedagogie specială. Departamentul Educație Timpurie și Învățământul Primar (str. Doina, 104, tel.022468730, 067288531) programele: Pedagogie preșcolară; Pedagogia învățământului primar.

 

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova informează despre lansarea programului de burse pentru studii superioare „2024 Türkiye Scholarships”

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 20 februarie, curent

CONTEXT: Persoanele interesate vor aplica la Program doar în format online, accesând sistemul în următorul link: https://www.turkiyeburslari.gov.tr Mai multe informații privind procedura de aplicare AICI
 

Facultatea de Istorie și Filosofie de la Universitatea de Stat din Moldova împreună cu Facultatea de Filosofie și Facultatea de Istorie ale Universitatea din București în zilele de 21 și 22 martie 2024, organizează, în regim hibrid, cea de-a cincea ediție a seriei de Conferințe București-Chișinău, cu tema „Identitate, patrimoniu, globalizare”

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 20 februarie, curent

CONTEXT: Contextul geopolitic actual este unul deosebit de provocator, nu doar la adresa diferitelor tipuri de identitate (comunitară, locală, națională etc.), ci chiar și în privința fenomenului globalizării însuși, care apărea până de curând teoreticienilor și publicului larg ca fiind unul aproape implacabil. În mod evident, istoricii și filosofii, dar și cercetători din domeniile conexe, se regăsesc în „prima linie” a efortului intelectual de descifrare a multiplelor semnificații implicate în evenimentele globale recente (pandemie, conflicte armate de amploare, războaie hibride, dezvoltarea AI etc.). Pentru mai multe detalii AICI

 

Primul apel de depunere a cererilor pentru granturi oferite de proiectul AGGRI este acum deschis. Valoarea maximă a unui grant ajunge la 1 milion USD, cu condiția ca suma să nu depășească 50% din valoarea investiției eligibile

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: Până la data de 17 mai, curent

CONTEXT: Pentru a beneficia de resurse financiare, producătorii trebuie să îndeplinească anumite condiții. Este esențial să fie înregistrați și să activeze în teritoriul controlat de autoritățile Republicii Moldova, cu excepția municipiilor Chișinău și Bălți. De asemenea, solicitanții trebuie să fie deținători legali ai bunurilor ce fac obiectul stimulării prin grant, având un termen de arendă sau comodat de minim cinci ani. Un alt aspect important este existența unui plan de afaceri, cu perspective economice și financiare viabile pe termen lung. Solicitanții trebuie să-și asume responsabilitatea financiară, contribuind cu minimum 50% din valoarea sub-proiectului

 

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

 

Republica Moldova va participa cu un stand de țară la unul dintre cele mai mari târguri a industriei vinicole și băuturilor spirtoase Wine Paris& Vinexpo Paris

UNDE: Paris, Franța, Expo Porte de Versailles, 1 Place de la Porte de Versailles, 75015 Paris

CÂND: 12-14 februarie, curent

CONTEXT: Veți avea ocazia să savurați aromele bogate și diversitatea strugurilor moldovenești în cadrul masterclass-ului cu tematica 10 ani de Revoluție a Vinului, cu participarea lui Robert Joseph, la data de 14 februarie 2024, orele 13:30, Hall 5.2, sala 3. Locația expoziției: HALL 5.2, STAND B161. Orar: 12-13 februarie 2024, 09:00 – 19:00, 14 februarie 2024, 09:00 – 17:00.

 

În atenția cetățenilor Republicii Moldova aflați în Spania, Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei informează despre continuarea audiențelor consulare itinerante

UNDE: Santander, Cantabria

CÂND: 09:00-23:00, 24 februarie, curent

CONTEXT: Pe parcursul anului curent, Ambasada intenționează organizarea vizitelor în următoarele regiuni: Cantabria, Andalucia, Țara Bascilor, Galicia și Asturias. Persoanele care doresc să beneficieze de servicii consulare în ziua menționată, pot face o programare prealabilă, prin e-mail, până la data de 19 februarie, la adresa electronică: http://[email protected] sau la telefon (de luni până joi, în intervalul 14:00-16:00), la numărul 918 287 989, ext.1.

 

41 de militari, se află în misiunea de menținere a păcii KFOR timp de 6 luni și vor executa misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare a ariei de responsabilitate

UNDE: Pech, Kosovo

CONTEXT: În premieră, în această misiune de menținere a păcii vor participa și patru femei militare. Militarii Armatei Naționale vor face parte din Comandamentul Regional Vest (Regional Command-West) şi vor fi dislocaţi în baza militară Camp Villaggio Italia.

 

Festivalul Filmului European – Proiecția filmului „Carbon”

UNDE: Viena, Austria, Stadtkino Wien (Akademiestr. 13, 1010 Wien) - unul dintre cele mai notorii cinematografe de artă din capitala austriacă

CÂND: 17:45, 19-29 februarie, curent

CONTEXT: Festivalul Filmului European 2024 vine cu un vast program și o gamă extinsă de genuri cinematografice – de la dramă, comedie, la documentare. Majoritatea filmele participante la Festival își vor sărbători premiera austriacă. În cadrul Festivalului, 15 state, inclusiv Republica Moldova, își vor prezenta cele mai recente producții cinematografice. Republica Moldova va fi reprezentată la Festival de producția cinematografică CARBON (anul 2022, în regia lui Ion Borș).

 

Meroslava Parii
31/01/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii