Anunț de demisie, urmat de... explicații. Iordanca-Rodica Iordanov pleacă pentru a construi „o lume mai bună”

Anticoruptie.md
13/03/2024
Sursa: CIJM

Fosta ministră a Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, demisia căreia a fost anunțată de premierul Dorin Recean, a venit cu explicații privind plecarea sa din funcție. Deși inițial a declarat, pentru agora.md, că este surprinsă de anunțul prim-ministrului și că ar fi o decizie politică, într-un mesaj pe pagina sa de socializare, Iordanov îi mulțumește lui Dorin Recean pentru „încrederea acordată și pentru sprijinul constant”.  Fotoliul de ministru al Mediului va fi ocupat de deputatul PAS, Sergiu Lazarencu.

Iordanca-Rodica Iordanov a scris că „se retrage din Guvern pentru a mă concentra pe proiectele de viitor care îmi sunt aproape de inimă”. Totodată, Iordanov menționează că domeniul pe care l-a gestionat este unul important, exprimându-și încrederea că succesorul său lucrurile bune începute vor fi continuate.  

„A fost o onoare să fiu în funcția de Ministru al Mediului și să conduc echipa ministerului. În această perioadă, am avut ocazia să lucrez alături de o echipă dedicată și pasionată, împreună cu care am pus bazele unor inițiative importante pentru protecția mediului și dezvoltarea sustenabilă a țării noastre. Proiectele începute în cadrul ministerului sunt vitale pentru viitorul nostru și al generațiilor care vin, și sunt încrezătoare că sub conducerea noului ministru, Sergiu Lazarencu, acestea vor fi continuate.Retragerea mea din funcția de Ministru nu înseamnă un adio, ci un nou început. Voi continua să sprijin cauzele și proiectele în care cred, fiind convinsă că doar împreună putem construi o lume mai bună pentru noi toți”, a scris Iordanov.

Anticoruptie.md
13/03/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii