Averea de milioane a noului pretor al sectorului Râșcani

Anticoruptie.md
23/01/2017
facebook.com /BalaurNicolae

Noul pretor al sectorului Râșcani al Capitalei, liberalul Nicolae Balaur, deține în proprietate sau folosință mai multe proprietăți estimate la prețul de peste două milioane de lei. Potrivit declarației de avere depusă în calitate de consilier al deputatului Iurie Dârda, Balaur indică faptul că în 2015 a obținut venituri de peste 108.000 de lei, din salariul de la Parlament (68.778 lei) și salariul de la compania de construcții D&D Companie SRL (40.183 lei), alte 115.724 de lei reprezintă salariul de la o Asociație de Coproprietari în Condomeniu.

Nicolae Balaur deține în proprietate  o casă de 200 m.p., obținută prin donație în 2013 și cu valoarea cadastrală de 600.000 de lei, un oficiu de 70,4 m.p., procurat în 2014 cu 25.344 de euro. De asemenea, noul pretor indica în declarația de avere pentru 2015  trei automobile, dintre care două Skoda Superb din 2014, deținute prin mandat din același an, și care valorează  455.281 lei și 304.740 de lei. A treia mașină este o Skoda Fabia din 2005, procurată în 2014 cu 45.000 de lei.

În 2014, Nicolae Balaur, a lucrat la două dintre companiile controlate de deputatul liberal Iurie Dârda, Dansicons și D&D Companie SRL, doar că venitul obținut a fost mult mai modest – doar 71.000 de lei de la ambele locuri de muncă.

În schimb, tânărul a beneficiat de donații generoase – 185.000 de lei de la tatăl său, 11.400 de lei – cadouri la cumetrie, 4.600 de  euro – remitențe de la soră pentru achitarea apartamentului. Alte 38.500 de lei le-a obținut soția lui Balaur în calitate de indemnizații pentru îngrijirea copilului.

Tot în 2014,  Nicolae Balaur și-a cesionat drepturile de proprietate asupra mai multor bunuri construite de companiile Dansicons și D&D Companie. Este vorba despre un apartament, o mansardă și o debara.

Amintim că Nicolae Balaur a fost numit în funcția de șef al Preturii sectorului Râșcani în baza unei dispoziții semnată de Dorin Chirtoacă pe 17 ianuarie.

Nicolae Balaur are doar 29 de ani și este de profesie inginer.  Anterior, Balaur a deținut funcția de consilier la primăria din Stăuceni și s-a regăsit pe lista de candidați ai PL la alegerile parlamentare din noiembrie 2014.

„Conștient de responsabilitatea asumată pentru exercitarea funcției de demnitate publică, țin să vă comunic despre deschiderea și disponibilitatea de a conlucra cu fiecare din Dumneavoastră în vederea asigurării continuității bunelor practici din sectorul administrat, dar și întru îmbunătățirea stării de lucruri la prestarea serviciilor publice pe fiecare domeniu: edilitar-gospodăresc, social-economic, ordine publică, cultură, tineret și sport, precum și exercitarea noilor atribuții ale entității publice pe domeniile de combatere a construcțiilor neautorizate și a comerțului stradal ilegal”, a scris Nicolae Balaur pe pagina sa de facebook, după ce a fost numit în funcția de pretor. 

Anticoruptie.md
23/01/2017




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii