CONFIRMAT// O moldoveancă se numără printre victimele masacrului de la Moscova

Anticoruptie.md
25/03/2024
elitexpert.ua

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat luni, 25 martie, că printre victimele masacrului produs în seara zilei de 22 martie, în incinta Centrului Crocus City Hall din  Moscova se numără și un cetățean al Republicii Moldova.

Ofițerul de presă al MAE, Filip Cojocaru, a precizat pentru Anticoruptie.md că este vorba de o moldoveancă cu vârsta de 42 de ani. „Potrivit informațiilor comunicate de Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă, se confirmă decesul unui cetățean al Republicii Moldova urmare a masacrului produs în seara zilei de 22 martie, în incinta Centrului Crocus City Hall din orașul Moscova”, a precizat serviciul de presă al MAE.

Ministerul a transmis condoleanțe familiei îndoliate, rudelor și prietenilor. Nu se cunoaște deocamdată dacă femeia se afla temporar la Moscova sau era stabilită cu traiul acolo. Autoritățile de la Chișinău transmit că Ambasada Republicii Moldova la Moscova este în contact permanent cu autoritățile locale, fiind disponibilă să întreprindă toate acțiunile consulare ce se impun.

În urma atacului terorist din seara zilei de 22 martie de la Crocus City Hall din Moscova cel puţin 137 de persoane au fost ucise, în timp ce peste 180 au fost rănite. Dintre acestea, cel puţin 100 au rămas în spital, unele fiind în stare gravă. 

Patru bărbaţi înarmaţi au dat buzna chiar înainte ca grupul rock „Piknik” să cânte hitul său „Nu ne e frică de nimic". Bărbaţii au tras cu armele automate asupra civililor. Numele celor patru inculpaţi sunt Dalerdjon Mîrzoev, Saidakrami Raceabalizoda, Şamsidin Fariduni şi Muhammadsobir Faizov. Aceștia sunt originari din Tadjikistan şi se aflau în Rusia cu vize temporare sau expirate. Presupușii atacatori au fost aduși pe 24 martie în faţa instanţei în mod individual, iar trei dintre ei au pledat „vinovat” pentru toate acuzaţiile.

Anticoruptie.md
25/03/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii